Connect with us

Revistateo.ro

Frumusete

Cum scapi de celulită cu ghimbir

Celulita apare la femeile de toate vârstele, în special la cele trecute de 30 de ani. Este una dintre principalele probleme estetice cu care femeile se confruntă și pentru care caută remedii cât mai eficiente.

Una din plantele care îi vine de hac celulitei este ghimbirul. Ghimbirul are proprietăți medicinale recunoscute încă din perioada antică.

Conține vitamine și uleiuri esențiale care au proprietăți antiinflamatorii. De la ceai de ghimbir până la shake-uri care conțin această plantă-condiment, ghimbirul a fost dintotdeauna un medicament natural.

CITESTE SI: Cum scapi de celulita, in 7 zile, cu sucul starurilor

E important de precizat că ghimbirul nu este recomandat femeilor însărcinate și nici persoanelor care au o temperatură a corpului ridicată ori au membranele mucoaselor inflamate.

De asemenea, ghimbirul este contraindicat dacă ai sângerări locale sau răni adânci.

Pentru a atenua celulita și a evita formarea din nou a cojii de portocală la suprafața pielii ai nevoie de scrub cu ghimbir.

Acesta îți va încălzi pielea și va îmbunătăți circulația sângelui, acesta reprezentând primul pas pentru vindecare.

Ai nevoie de o lingură de ghimbir ras și o jumătate de litru de suc de ghimbir pur. Adaugă un pahar și jumătate de sare de mare tip granule și amestecă bine.

Înmoaie un burete în această soluție naturală și aplică în zonele sensibile. Vei observa imediat rezultatele, după primele 10 minute de frecare.

Periajul uscat te scapă de celulită

Periajul uscat este considerat de multe femei agresiv, insa de fapt este extrem de benefic pentru pielea si corpul tau. Este una dintre cele mai vechi tehnici de eliminare a toxinelor si de curatare a pielii.

Stimuleaza circulatia sangelui, ajuta la indepartarea celulelor moarte, te scapa de celulita si reda frumusetea pielii. Daca este facut corect, periajul uscat poate schimba complet modul in care arata pielea corpului.

Ai nevoie de o perie speciala, pe care o poti achizitiona de la orice magazin cu produse pentru ingrijirea corpului. Periajul se face pe pielea uscata, folosind miscari circulare, fara sa apesi prea tare. Maseaza-ti in acest mod coapsele, fesele sau chiar bratele.

Evita zonele cu piele mai sensibila. Fa apoi un dus caldut (nu fierbinte!). Te vei simti mult mai relaxata si mai hidratata, deoarece porii vor fi curati si vor absorbi mai multa umezeala.

O multime de vase limfatice se afla la suprafata pielii, iar prin periajul uscat vei reusi sa le stimulezi si astfel iti vei imbunatati sistemul imunitar. Pielea va fi curatata pana in cele mai adanci straturi si circulatia se va imbunatati in zonele in care iti faci acest tip usor de masaj.

Chiar si celulita se va diminua cu aceasta tehnica, insa trebuie sa ai rabdare si sa fii constienta ca este greu sa o elimini complet. Aspectul ei insa va fi redus si tu vei arata mult mai bine. Este important sa te masezi cu peria uscata o data la doua-trei zile, insa nu trebuie sa exagerezi.

Daca esti o persoana sensibila, fa asta doar o data pe saptamana. Uleiurile naturale precum cel de jojoba si cel de migdale dulci si cremele hidratante aplicate dupa baie te vor ajuta si ele foarte mult sa redai elasticitatea pielii si sa reduci celulita.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top