Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Cum scapi de respirația urât mirositoare cu ajutorul ghimbirului

Cercetătorii italieni și spanioli au descoperit că ghimbirul este eficient în tratarea mai multor probleme medicale, iar asupra respirației urât mirositoare are un efect impresionant!

Ghimbirul conține un compus numit 6-gingerol care face ca enzima localizată în salivă care elimină respirația urât mirositoare să crească de până la 16 ori în câteva secunde.

Studiul arată că enzima se descompune în alți compuși chimici îndepărtând astfel respirația urât mirositoare.

Respirația urât mirositoare este produsă de mai mulți factori. La asta contribuie din plin infecțiile dentare, fumatul, afecțiunile respiratorii sau cele ale stomacului, problemele metabolice și precara igienă orală.

Gargara cu ceai de ghimbir te poate ajuta în acest sens atât pentru a scăpa de respirația urât mirositoare, dar și pentru curățarea dinților de reziduuri alimentare.

Te poate interesa și: Albirea dinților la tine acasă

Aproape fiecare persoană își dorește un zâmbet strălucitor, fără să dea foarte mulți bani pe soluții scumpe. Toată lumea știe faptul că o albire profesională poate costa și câteva sute de lei, însă există soluții care te ajută să ai un zâmbet de Hollywood cu doar câțiva lei.

În ciuda unei igiene orale riguroase, dinții se pot îngălbeni din cauza alimentelor consumate. De asemenea, și tartrul poate apărea, chiar dacă ținem cont de sfatul medicului și ne spălăm de cel puțin două ori pe zi sau după fiecare masă.

Într-un pahar se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare. Se umezește bine periuța de dinți, apoi se introduce în acest amestec. Se freacă blând dinții timp de cinci minute, evitându-se gingiile.

Următorul pas constă în amestecarea apei oxigenate cu o jumătate de pahar de apă caldă. Se spală gura cu acest amestec pentru 60 de secunde. Acest amestec nu trebuie înghițit. Se scuipă amestecul și se clătește gura cu apă rece.

Cu ajutorul aței dentare, se curăță bine spațiul dintre dinți, fără să se atingă gingiile, apoi se folosește puțină apă de gură pentru a se dezinfecta bine zona.

Prin această tehnică, se elimină nu doar tartrul, dar zâmbetul devine mai strălucitor și se elimină gingivita.

Nu se recomandă această tehnică mai des de o dată pe săptmănână și, cel mai important, curățarea cu periuța trebuie să fie făcută foarte blând. Din acest motiv, se recomandă o periuță cu dinți moi, pentru a nu fi afectate gingiile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top