Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Cum scapi de tartru cu ajutorul cojilor de nucă

Tartrul este o problemă frecvent întâlnită în rândul persoanelor de toate vârstele. Stomatologii se confruntă în fiecare zi cu această problemă, la aproape toți pacienții, iar îndepărtarea lui este obligatoriu pentru a avea o dantură sănătoasă, cât mai mult timp.

Tartrul începe să se depună de la o vârstă fragedă, chiar de la vârsta 9 ani, din momentul în care apar dinţii definitivi şi poate fi întâlnit în unele cazuri până după vârsta de 40 de ani.

Bacteriile se depun pe dinţi, apare placa bacteriană şi apoi se formează tartrul care poate fi îndepărtat apoi doar de medicul stomatolog în urma unor şedinţe specializate.

Igiena orală este extrem de importantă, încă din primii ani de viață, pentru că dinții pot deveni din ce în ce mai sensibili în cazul în care nu au parte de o igienă riguroasă. Atunci când igiena este ignorată, apar probleme la nivelul întregii guri. Țesuturile moi se pot inflama, iar infecțiile pot afecta gingiile, precum și interiorul dinților.

Din fericire, există un remediu natural pentru prevenirea acestei probleme neplăcute!

Iată cum poți să elimini placa la domiciliu:

Vei avea nevoie:

• 40 de grame de coajă de nucă
• 250 de mililitri de apă.

Se fierb cojile în apă timp de aprooximativ 20 de minute. Se ia de pe foc amestecul și se acoperă cu un capac. Se lasă să se răcească, apoi se strecoară. Împarte soluția în două recipiente și folosește-o și a doua zi. Prepară amestecul de câte ori ai nevoie, până observi că dinții încep să fie mai curați și mai albi.

Se pune periuța de dinți în soluție timp de 10 minute. Se folosește periuța apoi și se freacă bine dinții și gingiile, timp de câteva minute. În această perioadă, se mai scufundă periuța în soluție. Repetă periajul de trei pe zi.

Cojile de nuci au un efect antibacterian puternic și ajută la curățarea dinților și la îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului. Acest remediu este util și pentru persoanele care suferă de sângerări gingivale.

Citește și: Secretul rușilor pentru o sănătate de fier. Ce consumă la prima oră

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top