Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Un dentist s-a dat de gol și i-a spus pacientului cu ce trebuie să-și clătească gura ca să scape de tartru

Un dentist i s-a confesat pacientului său, din greșeală, în timp ce îi igieniza dinții înainte de intervenția stomatologică. Dentistul i-a spus lui I. A. despre tartru: cum se formează, cum pot fi evitate depunerile plăcilor dentare și care sunt riscurile acestea pentru sănătate.

„Medicul stomatolog mi-a povestit că și el a avut probleme cu tartrul. A renunțat la fumat și a început să își curețe dinții cu apă și sare. Treptat, văzând ca această combinație nu are efectele dorite, a încercat o nouă rețetă adaugând câteva ingrediente în plus”, mărturisește I.A.

CITEȘTE ȘI: Știai că apa minerală îți poate distruge dinții?

CITEȘTE ȘI: Cum sa iti albesti dintii. Metoda Nicoleta Luciu

Ingredientele folosite de medicul dentist pentru a scăpa de tartru sunt: o linguriță de bicarbonat de sodiu, jumătate de ceașcă de apă oxigenată, jumătate de linguriță de sare și puțin suc de aloe vera.

Se face gargară cu acest amestec vreme de 15-20 de secunde, iar apoi se realizează periajul normal.

O altă rețetă pentru a scăpa de tartru

Dacă vrei să scapi de tartru, o poți face utilizând câteva ingrediente banale. Ai nevoie de zeama de la o jumătate de lămâie, 2 picături de ulei de mentă, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și 100 de mililitri de apă. AFLĂ CE TREBUIE SĂ FACI ÎN CONTINUARE AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top