Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Ce probleme de sănătate riști când nu te speli corect pe dinți

Perierea dinților reprezintă una dintre cele mai importante activități ale zilei, pe care trebuie să le realizezi de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. Multe persoane care nu se preocupă de igiena dentară ajung să aibă probleme de sănătate în timp.

În afară de carii și de probleme ale gingiilor, în cazul în care nu te speli corect pe dinți, riști să dezvolți și o altă afecțiune, iar multe persoane habar nu au că se poate așa ceva.

Ei bine, specialiștii susțin că o igienă necorespunzătoare a danturii are o mare legătură cu problemă a tiroidei.

După cum știi, tiroida este o glandă în formă de fluture. Aceasta este situată în partea din față a gâtului și are rolul de a regla diferite procese metabolice ale organismului. În momentul în care aceasta nu mai funcționează așa cum trebuie, apar diferite probleme. Căderea părului, probleme ale pielii, obezitate, foliculită, precum și probleme la nivel reproducător.

Citește și: Cum îți albești dinții acasă, în câteva minute! Secretul medicilor stomatologi

Glanda tiroidă are o concentrație de iod. Acest iod produce hormoni vitali pentru organism. Mai mult decât atât, tiroida nu poate percepe diferența între iod și alte substanțe chimice asemănătoare. Iar administrarea repetată a acestor substanțe în organism face ca tiroida să înceapă să fie afectată.

Cum afectează clorul din apă tiroida

Iar una dintre substanțele chimice realizate în laborator pentru a înlocui iodul este fluorul din apa de gură și din pasta de dinți. Acest fluor este benefic pentru smalțul dinților, însă mai multe studii au ajuns la concluzia că poate provoca niște dezechilibre la nivelul tiroidei.

Se recomandă multă prudență atunci când te speli pe dinți. Pentru a evita probleme ale tiroidei, cel mai bine ar fi să folosești pastă de dinți fără fluor și să eviți să înghiți pasta de dinți ori apa de gură.

De asemenea, și clorul din apa de la robinet și din bazinele de înot poate să cauzeze probleme la nivelul tiroidei. Nu înghiți apă când înoți și bea mereu apă filtrată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top