Connect with us

Revistateo.ro

Frumusete

Ciocolata neagră: beneficii pentru frumusețe

Ciocolata neagră este o derivată a boabelor de cacao. Are un gust puțin amar și, prin urmare, nu foarte popular. Dar ea aduce multe beneficii sănătății și frumuseții, ceea ce o face mai bună decât celelalte sortimente de ciocolată. Află mai multe despre ciocolata neagră și ce beneficii pentru frumusețe poate aduce, în cele ce urmează.

La fel ca fructele mamă, ciocolata neagră are antioxidanți puternici și conține numeroase substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman. Antioxidanții cum ar fi flavonoidele, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și reduc riscul de accident vascular cerebral. În plus, mențin nivelul de colesterol din sânge și a tensiunii arteriale sub control.

În afară de beneficiile pe care le aduce sănătății, ciocolata neagră are multe avantaje pentru frumusețe, mai ales pentru piele și păr.

Ciocolata neagră păstrează strălucirea pielii și o protejează de radicalii liberi, datorită conținutului bogat în antioxidanți. Are proprietăți excelente de protecție solară și protejează pielea împotriva razelor UV. Consumul regulat de ciocolată neagră vă ajută să aveți un ten neted, fără probleme. Păstrează pielea hidratată și o hrănește. Este un excelent detoxifiant pentru piele, în combinație cu cofeina. Lasă pielea liberă să respire și desprinde celulele moarte. De asemenea, aceasta reduce nivelul hormonilor de stres.

Acest tip de ciocolată reglează circulația sângelui la nivelul scalpului, ceea ce duce la un păr mai strălucitor și mai puternic. S-a dovedit că este foarte importantă și în prevenirea căderii părului, daca se consumă în mod regulat. Cu proprietăți antiinflamatorii incredibile, ciocolata reduce la minim șansele de a avea infecții ale scalpului. Este bogată în ingrediente benefice sănătății părului, așa că veți avea o podoabă capilară sănătoasă, voluminoasă și strălucitoare, dacă, din când în când, consumați puțină ciocolată neagră. Sigur, nu trebuie să faceți exces, deoarece acesta va dăuna siluetei dumneavoastră.

Ce părere aveți despre aceste secrete pe care le ascunde ciocolata?

 

 

1 Comment

1 Comment

  1. branza maria

    2014-10-20T17:22:53+03:00 at 2014-10-20T17:22:53+03:00

    avatar maria

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top