Connect with us

Revistateo.ro

Papaya beneficii uimitoare pentru pielea ta

Cura de Slabire

Papaya – beneficii uimitoare pentru pielea ta

Papaya este un fruct cu gust dulce și o consistență moale, nu foarte popular la noi în țară. Are o formă de pară, o lungime de aproximativ 8 cm și miezul de culoare portocalie. Papaya ascunde o mulțime de beneficii pentru piele. Nu doar fructul în sine este benefic,ci și alte părți componente ale plantei. Spre exemplu, papaina, este o enzimă care se extrage din arborele de papaya pentru suplimente alimentare și gume de mestecat. Iată mai multe detalii despre ce beneficii uimitoare pentru pielea ta îți poate oferi papaya!

Fiind o sursă bună de vitamina A și papaină, acest fruct ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și descompune proteinele inactive. Cea mai bună caracteristică este calitatea scăzută a sodiului, rezultând astfel o retenție mică de apă. În cuvinte simple, aceasta înseamnă că vă ajută să vă mențineți pielea hidratată.

Papaya are un conținut ridicat de caroten, în comparație cu alte fructe. Acesta menține culoarea frumoasă a bronzului. De asemenea, puteți scăpa de pete și coșuri dacă aplicați pe față o pastă din papaya. Pentru o piele suplă și hidratată vă ajută foarte mult atât consumul regulat, cât și aplicarea externă.

Piureul din acest fruct tratează pielea inflamată și crăpată și acționează ca un exfoliant natural. Aplicarea sub formă de mască poate împiedica decolorarea. Totodată, acest fruct minune luptă și împotriva îmbătrânirii. Este suficent să țineți pe față o bucată de coajă timp de 10 minute, înainte să mergeți la culcare.

Cel mai râvnit ingredient din cremele pentru față, AHA, se găsește din abundență în papaya, fapt care face din acest fruct un miracol anti-îmbătrânire, dar și un fruct acid. Din această cauză, nu trebuie să țineți măstile sau cojile prea mult pe față. Ați putea avea parte de iritații ale pielii.

Amestecați papaya cu măr, fulgi de ovâz, lapte sau miere de albine și aplicați compozițiile rezultate pe piele, pentru hidratare și suplețe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top