Connect with us

Revistateo.ro

Stare de bine

Beneficiile fosfolipidelor esentiale in hepatita toxică și medicamentoasă

Termenul de hepatită toxică și  medicamentoasă se traduce prin apariția inflamației la nivelul ficatului în urma unor agresiuni date de substanţe toxice ce pot proveni din metabolismul anormal al organismului, din medicamente, alcool, toxice profesionale, droguri, ciuperci etc.

Este esențial ca fiecare pacient care se prezintă cu icter sau teste hepatice biochimice afectate să fie evaluat cu atenţie în legatură cu expunerea la substanțele chimice folosite la locul de muncă sau acasă, medicamentele administrate pe bază de rețetă sau fară, preparate pe bază de plante sau alternative.

Ca și simptome pot sa apară fatigabilitatea(oboseala), icterul, edeme, în principal hepatita toxică manifestându-se ca restul hepatitelor.

Hepatita toxică poate evolua pâna la insuficiență hepatică fulminantă și deces.

Tratamentul hepatitei toxice constă în măsuri generale de suport și oprirea agentului suspectat de producerea afecțiunii.

Fosfolipidele esenţiale obţinute din lecitină de soia, cu un mod de acțiune bine  stabilit au efecte benefice la nivel hepatic, sunt eficiente terapeutic, fără toxicitate.

Datorită efectelor pozitive la nivelul membranei hepatocelulare accelerează și ameliorează simptomele legate de afecţiunea hepatică toxică.

Efectele benefice ale fosfolipidelor sunt reprezentate de refacerea membranelor celulare, îmbunătăţirea funcţiei de detoxifiere a ficatului, scăderea infiltrării grase, scăderea inflamaţiei la nivel hepatic, întarzierea fibrozei hepatice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stare de bine

To Top