Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai frumoase rochii traditionale de mireasa din lume

Frumusete

Cele mai frumoase rochii traditionale de mireasa din lume

Fiecare tara are cultura ei, traditiile ei, iar in unele locuri de pe pamant, cu toate ca am evoluat destul de mult, inca sa respecta anumite datini. Rochiile traditionale de mireasa nu sunt nici pe departe albe, tip sirena sau cu spatele gol.

Aceste modele sunt inventii noi. Pe vremea stra-strabunicilor nostri hainele se faceau altfel, aveau o poveste. Rochiile de mireasa vorbeau foarte mult despre cultura locala si zestrea mostenita de familie, in functie de rangul in care era incadrata.

Iti prezentam cele mai frumoase rochii traditionale de mireasa din lume. Punem pariu ca te va impresiona cea din India, cea mai spectaculoasa din seria de imagini de mai jos.

NIGERIA
cele-mai-frumoase-rochii-traditionale-de-mireasa-din-lume-1
Mireasa din imagine poarta pe cap un gele, denumirea turbanului pe care femeile nigeriene trebuie sa il poarta in cea mai importanta zi a vietii lor. In Nigeria exista mai multe tipuri de rochii de mireasa care s-au pastrat in timp. Cele mai multe dintre ele mizeaza pe culori puternice, pe multa stralucire si podoabe mari.

SCOTIA
cele-mai-frumoase-rochii-traditionale-de-mireasa-din-lume-2
Barbatii poarta in ziua nuntii celebra ‘fusta’ scotiana. Kilt-ul, asa cum se numeste costumatia traditionala a barbatilor scotieni, este format dintr-o fusta in carouri si un sacou de obicei negru. Femeile poarta in ziua nuntii o rochie alba, simpla, acoperita in partea de sus de un sal de tartan.

CHINA
cele-mai-frumoase-rochii-traditionale-de-mireasa-din-lume-3
La chinezi, culoare rosie este purtatoare de noroc, motiv pentru care atat mirele cat si mireasa poarta rosu in ziua nuntii. Rosul este folosit, de asemenea, in diferite ritualuri pentru fertilitate si alungarea spiritelor rele.

INDONEZIA
cele-mai-frumoase-rochii-traditionale-de-mireasa-din-lume-4
Nuntile din Bali au o semnificatie aparte. Momentul in care doua persoane isi unesc destinele, „Yadnya”, simbolizeaza armonia dintre viata spirituala si cea materiala. Costumele pe care le poarta mirii sunt colorate. In Indonezia, nu doar femeile se machiaza, ci si barbatii.

VEZI IN GALERIA FOTO DE MAI JOS CELE MAI FRUMOASE ROCHII TRADITIONALE DIN: RUSIA, UCRAINA, ROMANIA, NORVEGIA SI INDIA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top