Connect with us

Revistateo.ro

Cel mai eficient exfoliant natural pentru buze

Cosmetica

Cel mai eficient exfoliant natural pentru buze

Exfolierea este trucul perfect pentru buze fine, catifelate și hidratate. Cu câteva ingrediente minune, pe care sigur le ai în bucătărie, poți face chiar la tine acasă cel mai eficient exfoliant natural pentru buzele. Iată ce trebuie să faci!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

– o lingură de zahăr brun

– o lingură de miere de albine

– o bucată mică de ghimbir

– un recipient curat

CITEȘTE ȘI: DE CE TREBUIE SĂ ÎȚI EXFOLIEZI FAȚA

Cum trebuie să procedezi:

Pune o lingură de zahăr brun într-un vas. Dacă dorești să prepari o cantitate mai mare, poți adăuga mai mult cu o măsură, din fiecare ingredient. Ingredinetele de mai sus sunt suficiente pentru 3-4 aplicări. Totuși, cel mai indicat este să prepari o cantitate mică, pentru că exfoliantul este cel mai eficient atunci când este proaspăt. Dacă faci o cantitate mai mare, ai grijă ca recipientul în care o depozitezi să fie curățat și dezinfectat cu alcool sanitar.

Spală bucata de ghimbir, curăț-o de coajă și tai-o în bucățele foarte mici. Ghimbirul este un exfoliant natural foarte puternic, stimulează circulația și oferă buzelor volum și o culoarea accentuată. Astfel, pe lângă faptul că îți exfoliezi buzele, vei avea parte și de un mic efect de volum, care este întotdeauna binevenit.

Adaugă la compoziție mierea și amestecă totul foarte bine. Aplică scrub-ul pe buze și masează foarte ușor. Particulele fine de zahăr catifelează pielea, iar mierea taie din mirosul puternic al ghimbirului și hidratează buzele în profunzime. Poți folosi periuța de dinți, o perie curată de la un rimel sau pur și simplue degetele, pentru a masa buzele ușor. Nu fi prea agresivă, pentru că s-ar putea să îți rănești buzele. Este suficient să masezi un minut și apoi să mai lași exfoliantul să acționeze încă 2-3 minute. Spală-te apoi cu apă călduță și aplică un balsam hidratant.

Acest exfoliant se utilizează o singură dată pe săptămână.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top