Connect with us

Revistateo.ro

Afla ce se intampla daca pui aspirina in sampon. Medicamentul are numeroase beneficii asupra parului, asupra pielii si nu numai.

Par & Coafuri

Ce se intampla daca pui aspirina in sampon

Durerile de cap si alte tipuri de dureri sunt tratate cu aspirina. Insa medicamentul poate fi folosit si in alte scopuri care nu au legatura cu sanatatea. Spre exemplu, daca vei pune acest medicament in sampon, vei scapa de matreata. Iar acesta nu este singurul beneficiu al aspirinei. Afla cum poti scapa de matrata cu ajutorul acestui medicament si cum mai poate fi utilizat.

Daca pui aspirina in sampon vei scapa de matreata

Aspirina contine acid salicilic. Acesta iti va hidrata parul si va indeparta matreata sau o va preveni. Potrivit dermatologului Joshua Zeichner, daca pui aspirina in sampon, scalpul tau nu se va mai inflama si astfel scad sansele de aparitie a matretii. Zdrobeste doua sau trei aspirine si amesteca-le cu sampn. Maseaza-ti parul si scalpul cu acest amestec. Dupa aceea lasa-l pe par cateva minute si apoi clateste-ti parul cu apa calda.

Aspirina poate fi aplicata si pe fata. Este indicata in special persoanelor care au tenul gras. De asemenea, este indicat celor care au acnee sau psoriazis. Zdrobeste cinci aspirine si amesteca-le cu un sfert de pahar de apa. Poti adauga si o lingura de miere, insa este optionala. Aplica amestecul pe piele si lasa-l 10 minute sa actioneze. Dupa aceea iti poti clati fata.

Poti folosi medicamentul pentru a indeparta petele de pe haine. Petele de transpiratie de pe haine pot fi uneori greu de indepartat. Pentru a scapa de ele, trebuie sa faci acelasi amestec pregatit pentru masca faciala. Aplica-l pe hainele patate. Lasa-l cateva minute sa actioneze, dupa care poti clati hainele. Apoi pune-le in masina de spalat.

Medicamentul poate ajuta plantele sa traiasca mai mult timp. Zdrobeste o tableta de aspirina si pune medicamentul in apa pe care o folosesti pentru a uda plantele. Sau poti adauga acest medicament in florile pe care le tii in apa. Vor trai mai mult timp.

Articole pe aceeasi tema:

Peeling cu aspirina. Cum se prepara

Macar o data pe saptamana, medicii dermatologi recomanda sa se faca un peeling cu aspirina pentru eliminarea pielii moarte.

Desi se gasesc numeroase creme si masti de fata care promit indepartarea totala a pielii moarte, solutiile naturale sunt din ce in ce mai folosite.

Un peeling cu aspirina te ajuta sa tratezi acneea, petele negre, cicatricile si chiar si ridurile fine.

Potrivit expertilor, peelingul elimina in mod eficient celulele moarte ale pielii. De asemenea regenereaza pielea si elimina murdaria. Spre deosebire de remediile din comert, cele preparate in casa sunt mai ieftine. Nu contin substante nocive si se prepara extrem de usor.

Aspirina are proprietati antiinflamatoare, antipiretice si analgezice. Continutul de acid acetic si acid salicilic ajuta la tratarea pielii.

Pentru a nu provoca reactii alergice, se foloseste in cantitati mici. Ca sa nu aveti efecte adverse, folositi pe o suprafata mica a pielii.

Iata cum se face cel mai bun peeling cu aspirina:

  • – 5 aspirine
  • – 1 lingura de iaurt simplu
  • – 2 linguri de miere.

Peeling cu aspirina

Se spala bine fata cu apa rece si se sterge cu o carpa curata. Se tine fata deasupra unui vas in care se incalzeste apa, pentru a se deschide porii. Acest pas va ajuta mult la curatarea eficienta a fetei.

Se aplica amestecul si se lasa pe fata timp de o jumatate de ora. Se indeparteaza cu apa rece, apoi se aplica o crema hidratanta.

Se recomanda sa se evite zona ochilor si a gurii, iar efectele se vor vedea inca de la prima utilizare.

Cel mai bine este sa fie folosit seara, pentru a nu intampina probleme cu roseata. Se recomanda aplicarea unei creme cu protectie solara pe piele in dimineata urmatoare.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top