Connect with us

Revistateo.ro

Ce reprezinta cu adevarat varfurile despicate

Par & Coafuri

Ce reprezinta cu adevarat varfurile despicate

Stim cu totii ca varfurile despicate nu sunt un semn bun si foarte multe femei se confrunta cu aceasta problema. Cauzele sunt multiple: ingrijirea necorespunzatoare a parului, utilizarea excesiva a foehn-ului si a placii de par, tratamentele chimice si efectele razelor ultraviolete asupra podoabei capilare.

Cu toate acestea, nu stim foarte multe despre modul in care fiecare fir se despica si ce indica asta. Iata cateva informatii pretioase despre varfurile despicate!

 

CITESTE SI: CEL MAI BUN AMESTEC PENTRU PAR DETERIORAT

CITESTE SI: CE TUNSOARE SE POTRIVESTE FORMEI FETEI TALE

Nodul se formeaza in general la persoanele care au parul cret si il descurca foarte greu. Acest fir de par se rupe la periaj. Aparitia acestie probleme poate fi prevenita daca utilizezi un balsam pentru par ondulat, cu hidratare intensa.

Aceasta ruptura minuscula semnaleaza inceputul problemelor de acest gen. In general nu este sesizabila si din aceasta pricina nu deranjeaza pe nimeni. Totusi, daca parul nu este tuns sau ingrijit corespunzator rupta se extinde rapid.

Din ruptura de mai sus se formeaza aceasta in scurt tip. Firul de par se despica in mai multe fasii extrem de fine. Este o problema a fibrei parului care a fost distrusa. Singura solutie care da cu adevarat randament este taierea varfurilor. Desi sunt multe produse care promit repararea, prea putine dau rezultate reale. Totusi, se merita sa incerci daca nu vrei sa te tunzi!

1461874228-1461859339-candle

Acesta este un exemplu de pierdere semnificativa a cuticulei exterioare, ceea ce face firul de par extrem de sensibil. El se va rupe foarte usor.

Pentru a preveni toate aceste probleme este indicat sa utilizezi un sampon adecvat tipului tau de par. Mastile cu uleiuri naturale precum uleiul de migdale dulci, uleiul de ricin si uleiul de masline pot face minuni daca sunt aplicate in mod regulat. Tine cont de faptul ca orice astfel de masca trebuie sa actioneze cel putin doua ore pentru a preveni varfurile despicate. Balsamul nu trebuie sa lipseasca din rutina de ingrijire a podoabei capilare.

Sursa foto: cosmopolitan.com; imgur.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top