Connect with us

Revistateo.ro

În ce ordine aplici produsele cosmetice pentru ten

Frumusete

În ce ordine aplici produsele cosmetice pentru ten

Ordinea în care aplici produsele de îngrijire a tenului este extrem de importantă dacă vrei să te bucuri de eficiența acestora și vrei să ai cele mai bune rezultate. Nimic groaznic nu se va întâmpla dacă nu respecți această ordine, însă s-ar putea să nu ai parte de toate proprietățile produselor utilizate.

Primul pas este exfolierea feței. Fie că alegi un exfoliant natural, preparat în casă, fie că optezi pentru un produs din comerț, este important să îți cureți tenul în profunzime înainte de a aplica orice altceva. Exfolierea se face o singură dată pe săptămână, pentru a nu agresa pielea fină a feței. În celelalte zile, înainte de a aplica demachiantul sau loțiunea de curățare, este indicat să pulverizezi puțină apă termală. Aceasta ajută la îndepărtarea murdăriei și a uleiurilor în exces.

După ce ai curățat fața, trebuie să aplici o loțiune tonică. Aceasta ajută la împrospătarea pielii și la tonifierea tenului. Orice produs pe bază de apă va intra mai repede în piele, așa că este indicat să îl aplici înainte de produsele mai grele.

După ce ai folosit loțiunea tonică, este timpul să aplici o cremă hidratantă. Aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de nevoile tenului tău. Dacă este o formulă pe bază de apă va fi absorbită repede în piele. Dacă este o formulă mai grasă, pentru tenul uscat, trebuie să o lași cel puțin 15 minute să intre în piele, înainte de a aplica orice alt produs.

Nu uita de crema pentru ochi, care este foarte importantă. Multe persoane aplică crema de față și în jurul ochilor, fără a realiza că acest strat de piele este unul foarte subțire și sensibil, care are nevoie de o îngrijire specială și căruia anumite ingrediente îi pot face rău.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top