Connect with us

Revistateo.ro

Alimentele cele mai bogate în proteine

Dieta si Sport

Alimentele cele mai bogate în proteine

Încă îți dau bătăi de cap kilogramele acumulate în timpul verii? Nu ai reușit nici toamna aceasta să duci o bătălie eficientă împotriva kilogramelor acumulate în plus? Vine iarna și parcă ai mereu poftă de mâncare? Te macină toate aceste întrebări pentru că dorești să slăbești, însă uneori nu mai știi nici ce să mănânci. Orice dietă pe care ai respecta-o, trebuie să conțină neapărat proteine, deoarece aceastea activează automat senzația de saturație, fapt pentru care nu îți vine foamea imediat după ce ai mâncat.

ALIMENTE BOGATE ÎN PROTEINE
Carnea (pui, vită, chiar și porc – fără grăsimi), ouăle și peștele. În această ordine, acestea sunt cele mai bogate alimente în proteine, la care nu ar trebui să renunți, dar nici să faci abuz de ele. Multe dintre dietele cunoscute cum este și Dieta Dukan, te fac să pierzi kilograme pe bază de proteine într-un timp scurt. O altă variantă prin care poți consuma mai multe proteine decât în mod regulat este dacă iei în calcul o dietă disociată.

Dieta disociată este acea dietă în care nu amestecăm alimentele. Practic, fiecare zi este dedicată anumitor elemente necesare organismului: ziua de proteine, ziua de carbohidrați, ziua de fructe etc. Proteinele favorizează senzația de sațietate mai repede decât dacă ai consuma alte alimente, fiind cele mai recomandate tocmai din acest motiv.

Potrivit unui nutriționist spaniol, Marian Morazo, consumul de proteine sau o dietă hiperproteică aduce cu sine modificări serioase în organismul uman: mușchii se fac mai rapid, se produce uree și acid uric ca răspuns la degradarea produselor hidrogenate. Trebuie să avem grijă câte proteine consumăm și mai ales cum, susține medicul spaniol.

Alte alimente bogate în proteine:
– semințele de in
– lintea
– fructele uscate
– cașcavalul
– parmezanul
– mozzarella
– laptele

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top