Connect with us

Revistateo.ro

Pentru o sanatate de fier poti consuma anumite alimente care contin proteine. Iti vei lua o parte din cantitatea zilnica de nutrienti necesara organismului.

Sanatate

Alimente care contin proteine pentru o sanatate de fier

Alimentatia este importanta. Daca nu primesti nutrientii de care ai nevoie, atunci corpul tau nu poate functiona asa cum trebuie. Proteinele aduc corpului numeroase beneficii, asa ca este important sa te asiguri ca incluzi in alimentatia ta zilnica anumite mancaruri bogate in proteine. Mai jos vei gasi cateva alimente care iti pot aduce in fiecare zi cantitatea necesara de proteine. Si, de asemenea, te vor ajuta sa ai o sanatate de fier.

Alimente bogate in proteine pentru o sanatate de fier

Peste. Reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine. Nu conteaza ce tip de peste consumi. Poti opta pentru somon, cod, macrou, ton etc. Din 100 de grame de peste poti lua intre 19 grame si 22 de grame de proteine.

Carne de curcan si/sau piept de pui. Sunt surse importante de proteine si au mai putine calorii comparativ cu alte tipuri de carne. Daca vei consuma 100 de grame de carne de acest fel, atunci vei primi aproximativ 29 de grame de proteine.

Carne de vita. Are un aport caloric mai mare decat alte tipuri de carne, dar este bogata in proteine. Din 100 de grame de carne de vita vei primi 36 de grame de proteine.

Oua. Foarte multe persoane consuma oua la micul dejun, ceea ce nu este un lucru rau. Pe langa faptul ca sunt bogate in proteine, iti vor da energie pentru a incepe ziua in forta. Din 100 de grame de ou vei primi 13 grame de proteine.

Lactate. Si lactatele contin o cantitate importanta de proteine. Spre exemplu, din 100 de grame de branza saraca in grasimi vei primi 32 de grame de proteine. Daca bei o cana de lapte inseamna ca vei primi aproximativ 14 grame de proteine.

Tofu. Daca nu consumi alimente de origine animala, atunci poti lua cantitati importante de proteine din tofu. 100 de grame de tofu contin 7 grame de proteine.

Nuci si seminte. Desi sunt bogate in calorii, nucile si semnitele contin si proteine. Spre exemplu, 28 de grame de arahide contin 7 grame de proteine, 28 de grame de migdale contin 6 grame de proteine, in 28 de grame de fistic gasesti 6 grame de proteine, 28 de grame de seminte de floarea sorelui contin 6 grame de proteine.

Articole pe aceeasi tema:

Ce secrete ascunde varza de Bruxelles

Alimente bogate in vitamina A, care asigura sanatatea ochilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top