Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ce alimente trebuie să consumi mai des, în funcție de grupa ta de sânge

Află ce alimente ar trebui să consumi mai des, în funcție de grupa ta de sânge. Îți dezvăluim câteva lucruri pe care nu le știai.

Persoanele care au grupa sanguină A – 2 trebuie să consume mai des produse vegetale, adică tot ce ne oferă natura mai bun.

Legumele și fructele verzi trebuie să fie o prioritate pentru persoanele care au această grupă de sânge.

Persoanele care au grupa sanguină B – 3 trebuie să mănânce mai des produse lactate, dar și proteine culese din carne sau legume.

Cei cu grupa de sânge 0 – 1 trebuie să pună pe primul loc proteinele, fie că sunt culese din carne, ouă sau alte produse bogate în proteine.

Persoanele care au grupa sanguină AB – 4 e bine să mănânce mai des ce le este recomandat celor care au grupele A-2 și B-3.

CITESTE SI: Amestecul despre care se spune că repară cartilajele

Dieta recomandată pentru grupa ta de sânge

GRUPA DE SANGE A

Cea mai indicata dieta pentru echilibrarea functiilor organismului este cea vegetariana in cazul tau. Alimentele ideale sunt in general legumele si fructele bogate in vitamine si minerale.

Fasolea, fructele de mare, nucile si uleiurile vegetale ajuta la cresterea nivelului scazut de acid din stomac. Enzimele si antioxidantii puternici pot fi obtinuti in special din soia si este bine sa nu abuzezi de produsele lactate deoarece pot provoca o scadere a activitatii metabolice.

GRUPA DE SANGE B

Este grupa omnivorilor. Este indicat sa consumi si acid si alcalin pentru echilibrarea functiilor metabolice. Nu este bine sa mananci mult pui deoarece carnea de pui contine o lectina aglutinata care favorizeaza accidentele bolilor de inima.

Grupa de sange B a aparut ca o mutatie, ca raspuns la schimbarile climatice de-a lungul secolelor, spune dr. D’Adamo. Aceasta grupa de sange era predominanta in triburile asiatice din zonele de stepa, iar principalele boli care pot aparea daca ai aceasta grupa de sange sunt cele cardiace si sanguine.

GRUPA DE SANGE AB

Atunci cand vorbim despre aceasta grupa, lucrurile se complica putin din punct de vedere alimentar. Alimentatia este mixta, se permite consumul legumelor, fructelor, dulciurilor, carnii si a altor produse, insa nu toate alimentele din aceste categorii fac 100% bine organismului.

Practic, dieta ta trebuie sa fie o combinatie perfecta intre ce au voie sa consume persoanele cu grupele A si B. Evita sa consumi cafea si alcool in situatii de stres pentru ca aceste lichide cresc riscul de a face atac de cord. De asemenea, redu consumul de nuci si seminte, precum si tot ce inseamna prajeli.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top