Connect with us

Revistateo.ro

Ce să mănânci și ce să eviți dacă suferi de anemie

Sanatate

Ce să mănânci și ce să eviți dacă suferi de anemie

Persoanele care suferă de anemie au un număr mai mic de celule roșii. Astfel se ajunge la scăderea oxigenului din sânge. Pacientul se poate simți obosit, amețit și poate dezvolta anumite afecțiuni. Există mai multe motive pentru care apare enemia. Poate fi vorba despre unele afecțiuni, despre o dietă săracă în substanțe nutritive, ori despre pierderi de sânge. Află ce este bine să mănânci și ce să eviți dacă ai anemie.

Ai anemie? Află totul despre alimentație

“Ar fi de preferat ca cei care suferă de anemie să evite consumul de grăsimi saturate din produsele de origine animală, inclusiv untul şi lactatele nedegresate. De asemenea, cele mai multe tipuri de carne conţin grăsimi saturate, dar în acelaşi timp sunt o sursă bună de fier, aşa că eliminarea completă a acestui aliment nu este total recomandată. Pe lângă grăsimile saturate, şi cele hidrogenate sunt la fel de nocive pentru persoanele anemice.

Pe acestea le regăsim în alimentele de tip fast-food, alimente prăjite, rafinate şi prelucrate, zahăr, alcool’’, a spus nutriționistul Florin Ioan Bălănică pentru csid.

Anemia poate să apară și din cauza intoleranței la gluten. Tocmai de aceea este bine ca alimentele care conțin gluten să fie eliminate din dietă.

CITEȘTE ȘI: 10 semne ca ai anemie
CITEȘTE ȘI: Cura ANTI-ANEMIE. Sucurile care te fac sa te simti bine in doar 5 zile
“Fibrele sunt esenţiale pentru o sănătate bună, însă previn absorbţia nutrienţilor în organism, esenţiali mai ales în stările anemice. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi orezul brun, nu trebuie să fie consumate în acelaşi timp cu alte alimente bogate în fier (carne de vită, fructe de mare)”, a mai spus specialistul pentru sursa menționată anterior.

O altă cauză a anemiei este legată de acidul folic. Este vorba despre aportul inadecvat pe care organismul omului nu îl poate stoca. “Acesta are nevoie de “o aprovizionare” constantă de acid folic, pe care îl regăsim în legumele şi fructele proaspete. Recomand pacienţilor să consume fructe şi legume, fie în stare proaspătă, fie sub formă de sucuri sau smoothie-uri. Ar fi de preferat ca sucurile să le facem din legume si fructele să le mâncăm ca atare.

Prepararea termică distruge o parte din nutrienţi, aşa că este recomandabil să consumăm legume proaspete sau gătite foarte puţin, cum ar fi la aburi. Pentru absorbţia corectă a acidului folic este indicat să consumăm şi alimente bogate în zinc”, a mai spus nutriționistul.

Fierul este important pentru cei care au anemie. Este recomandat consumul alimentelor ce conțin fier.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top