Connect with us

Revistateo.ro

5 motive să renunţi la carnea roşie

Sanatate

5 motive să renunţi la carnea roşie

5 motive să renunţi la carnea roşie:

Carnea creşte nivelul de estrogen. O alimentaţie bazată pe carne duce la mărirea estrogenului din organism, iar femeile care preferă vita sau porcul, în locul peştelui, au un risc mai mare de endometrioză. În plus, o serie de studii asociază carnea cu un consum scăzut în fibre, lucru ce duce la înmulţirea bacteriilor „rele” din organism.

Carnea creşte riscul de cancer la sân. Femeile sunt cel mai afectate de acest aspect, în special cele aflate la menopauză, care prezintă un risc cu 22% mai mare de a dezvolta cancer la sân. Drept urmare, încercaţi să reduceţi cât mai mult consumul de carne roşie după această etapă a vieţii.

Renunţarea la carne duce la scăderea în greutate. Pentru că visul oricărei femei este să slăbească, scăderea în greutate poate surveni şi atunci când carnea roşie, bogată în grăsimi saturate, este înlocuită cu cea de peşte, bogată în omega 3.

Mai puţină carne, mai puţine şanse de a face cancer. Persoanele care mănâncă mai puţină carne roşie şi mai mult peşte au un risc mai scăzut de a dezvolta o formă de cancer la sân sau la protată. Japonezii sunt cel mai bun exemplu, care au o dietă bogată în peşte, aici înregistrându-se şi cele mai puţine cazuri de bolnavi de cancer.

Animalele sun hrănite cu cereale. Cea mai simplă metodă de a îngrăşa rapid un animal este hrănirea lui cu cereale, ceea ce înseamnă că cea mai simplă metodă de a îngrăşa un om este să-l hrăneşti cu proteină de origine animală.

Ce se intampla in corpul tau cand mananci carne

Vrei să prepari o friptură, dar carnea este înghețată? Iată trucul bucătarilor cu care să dezgheți carnea în cinci minute.

Secretul bucătarilor: Cum să decongelezi carnea în cinci minute

Consumul de carne are avantajele si dezavantajele sale, insa ce se intampla in corpul tau atunci cand te infrupti dintr-o pulpa de pui bine rumenita sau sunca de porc? Iata ce spun studiile despre carnivori.

Vegetarienii si carnivorii nu se vor intelege niciodata cand va veni vorba de masa, fie ca pranzul sau cina. Cu toate ca stilul de viata al celor care nu consuma preparatele din carne este unul mai sanatos, se pare ca ce dn tabara adversa castiga la calitatea vietii.

Cercetatorii de la Universitatea din Graz au ajuns la concluzia ca vegetarienii au sanse mai mari sa se imbolnaveasca.

O echipa de experti formata din nemti si austrieci sustine ca persoanele care nu includ carnurile in viata lor risca sa dezvolte diferite tipuri de cancer, osteoporoza si boli ale inimii. De asemenea, sunt mai predispusi la depresie si anxietate.

Universitatea si-a facut cercetarea pe 1.300 de voluntari din Australia, impartiti in 4 grupuri. Persoanele implicate in studiu aveau acelasi nivel economico-social, unul din cei mai importanti factori cand vine vorba de diete. S-au mai luat in calcul si alti factori precum fumatul, consumul de alcool si activitatea fizica.

Cele 4 grupuri de varste diferite erau: vegetarieni, carnivori care consuma multe fructe si legume, carnivori care alterneaza mesele cu alte tipuri de alimente si carnivori inraiti.

Studiul darama un mit: vegetarienii nu sunt mai sanatosi decat carnivorii. Vegetarienii sunt de doua ori mai alergici fata de consumatorii de preparate din pui, curcan sau porc (30,6% fata de 16,7%) si au sanse crescute de a face cancer (un 4,8% la 1,8%).

Vegetarienii, mai expusi la infarct?

Ce e si mai socant e faptul ca veganii risca au un risc crescut de a face infarct cu pana la 150%. O alta descoperire extrem de interesanta pentru vegetarieni este ca din 18 afectiuni cronice, ei risca sa faca 14. Printre acestea se numara diabetul zaharat, migrenele severe si osteoporoza.

Asadar, ce se intampla in corpul tau cand mananci carne? Se pare ca cea mai buna leguma a carnivorilor are un efect pozitiv asupra creierului.

Carnivorii au o calitate a vietii mai buna

Vegetarienii au sanse duble de a deveni depresivi (9,4% fata de 4,5%), iar asta o spune un alt studiu, al oamenilor de stiinta de la Universitatea Hildesheim. Acestia spun ca proteinele din carne ajuta la relaxarea creierului in momentele tensionate.

In plus, oamenii care consuma carne au o calitate a vietii mai buna: sunt mai preocupati de sanatatea psihica si fizica, au relatii sociale mai trainice si sunt mai performanti la locul de munca.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top