Connect with us

Revistateo.ro

Dacă te numeri printre persoanele care consumă produse de origine animală, trebuie să știi care sunt cele 9 semne că organismul tău nu digeră carnea.

Sanatate

9 semne că organismul tău nu digeră carnea

Dacă te numeri printre persoanele care consumă carne, trebuie să știi care sunt semnele transmise de corpul tău ce indică faptul că organismul nu digeră carnea așa cum trebuie. Iată la ce trebuie să fii atent.

9 semne că organismul tău nu digeră carnea

1. Constipația. Fiecare persoană are un sistem digestiv diferit. Cu toate acestea, dacă mănânci carne, trebuie să știi că acest aliment poate îngreuna digestia. În carne există grăsimi care sunt digerate mai greu, motiv pentru care pooate să apară constipația. Fierul, din carenea roșie, poate fi de vină pentru apariția acestei probleme.

2. Senzația constantă de foame. Dacă simți nevoia să mănânci ceva, deși tocmai ai consumat carne, înseamnă că în corpul tău există multe proteine ca urmare a consumului de canre. Din acest motiv ți se poate face foame.

3. Cearcăne. Pot să apară nu numai pentru că nu ai dormit suficient, dar și pentru că organismul tău nu digeră carnea. În urma indigestiei se eliberează anumiți anticorpi ce elimină substanțele străine din corp. Aparent, se produce o reacție ce are drept rezultat apariția cearcănelor.

4. Presiune arterială ridicată. Când treci prin astfel de situații, corpul tău ți-ar putea transmite semnale de alarmă. Poate mănânci prea multă carne. Acest aliment este bogat în sodiu, din cauză căruia apare presiune arterială ridicată.

5. Mirosul neplăcut, fie că este vorba despre respirație, ori despre mirosul întregului corp. Atunci când organismul tău nu digeră carnea așa cum trebuie, te poți confrunta și cu această problemă.

6. Sistemul imunitar slăbit. Este de așteptat să te îmbolnăvești mai repede și mai des dacă organismul tău nu digeră carnea. Sistemul tău imunitar este afectat de zaharurile din carnea roșie.

7. Te simți tot timpul obosit. Asta deoarece sistemul tău digestiv consumă mai multă energie decât în mod obișnuit.

8. Greața. Poate fi cauzată de bacteriile din carne. Dacă este însoțită de crampe, cel mai bine este să mergi la medic.

9. Balonarea. Din cauza proteinelor, carnea este mai greu de digerat. Este mai dificil pentru sistemul digestiv să facă față procesului de digerare a mâncării, motiv pentru care apare balonarea. Indigestia poate duce la acumularea toxinelor în corp.

Dacă ai astfel de simtpome, este indicat să megi la medic. De asemenea, dacă mănânci carne, poate ar fi cazul să o eviți pentru o perioadă.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top