Connect with us

Revistateo.ro

balonare

Sanatate

Scapa de balonare intr-un minut cu acest amestec simplu

Multe persoane sufera de balonare, in special dupa ce se ridica de la masa. Scapa de aceasta problema in doar 60 de secunde cu ajutorul unui amestec simplu, pe care il poti prepara singur.

Te asezi linistit la masa, insa dupa ce ai terminat de mancat ai senzatia ca ti s-a umflat un balon in abdomen. Pentru a reveni la starea de bine de dinainte iti oferim un remediu simplu gandit de un nutritionist din strainatate.

Cynthia Sass spune ca ingredientul minune este apa, insa in momentul in care ajungi sa bei peste doi litri de lichide pe zi s-ar putea sa ai probleme cu retentia. Astfel, pentru a avea un abdomen plat si a scapa de balonare este nevoie de alte cateva ingrediente.

Bautura magica, denumita pe internet apa Sassy nu te ajuta doar sa scapi de balonare, ci iti intareste si sistemul imunitar, avand astfel beneficii duble. In plus, amestecul nutritionistei ajuta in probleme legate de digestie si nu contine calorii.

Cum prepari apa Sassy?

Pentru a face aceasta apa speciala vei avea nevoie de doi litri de apa, un castravete taiat bucatele (fara coaja), o lingurita de ghimbir proaspat ras in prealabil, cateva frunze de menta (in jur de 12) si o lamaie feliata, cu tot cu coaja.

Toate aceste ingrediente se amesteca intr-un recipient de sticla si se pastreaza amestecul la frigider peste noapte. Apa Sassy se bea a doua zi, urmand ca seara urmatoare sa iti prepari alta pentru a ziua urmatoare.

Dupa cum stii deja, apa cu lamaie face minuni pentru slabit. Citricul este un deuretic natural excelent si totodata alcanalinizeaza organismul, in timp ce castravetele iti va curata rinichii. Nu in ultimul rand ghimbirul din acest amestec iti va potoli tractul digestiv, iar menta iti va calma stomacul, pentru ca tu sa te bucuri de fiecare masa fara a mai avea de suferit dupa ce ai terminat de mancat.

Sursa foto healthandlovepage.com

CITESTE SI: TOP 5 alimente care iti scad pofta de mancare

Daca vrei sa slabesti, in primul rand trebuie sa faci o selectie in lista de alimente pe care le consumi. Ca sa iti fie si mai usor, alege-le pe cele care isi scad pofta de mancare. Am pregatit o lista care sa te ajute.

1. Albus de ou

Albusul de ou este unul dintre acele alimente care contin aminoacizi, histidina si acid glutamic. Acestea ajuta la absorbtia de potasiu si clor, care dau creierului o senzatie de bine. Aceasta te ajuta sa nu mananci in exces.

2. Ovaz

Ovazul are un indice glicemic scazut, deci iti da o senzatie de satietate pe o perioada lunga. In plus, are fibre insolubile care-si maresc volumul in stomac – esti satul pentru mai mult timp.

3. Varza

Varza are fibre si nu are calorii, este bogata in vitamina C si o sursa foarte buna de magneziu, calciu si proteine. Bioflavonoidele, potasiul si acidul folic sunt aliatii tai pentru a scapa de senzatia de foame. Varza este unul dintre alimentele care se consuma in stare cruda.

4. Mere

Aceste alimente au zaharuri naturale, vitamina C, beta-caroten, potasiu si bor. Tot ce ii trebuie creierului tau ca sa creada ca a mancat o portie sanatoasa de mancare.

5. Seminte de in

Semintele de in sunt alimente care inhiba apetitul. Acest lucru este posibil pentru ca are acizi grasi esentiali omega 3 si multe fibre. Acestea micsoreaza nivelului glicemiei si controleaza senzatia de foame.

Sursa foto: howto-get-rid-of.net

BONUS: 3 alimente pe care să nu le reîncălzești la microunde

Cuptorul cu microunde poate reincalzi multe feluri de mancare. Nici nu este complicat: amplasezi recipientul in cuptor si il setezi. Ca sa nu pierzi din umiditatea preparatelor, este recomandat sa adaugi putina apa sau sa acoperi cu un servet umed.

Iata insa 3 alimente pe care nu este indicat sa le reincalzesti la microunde

Pui prajit

Cum sa-l reincalzesti: Pune puiul in tava pe hartie de copt si acopeera cu o folie. Tine la cuptor timp de 10 minute la o temperatura de 190 de grade Celsius. Apoi indeparteaza folia si continua sa tii la cuptor pana cand pielea crocanta incepe sa se incalzeasca.

Pizza

Cum sa o reincalzesti: Pune la cuptor la o temperatura de 190 de grade Celsius, pana cand branza incepe sa se topeasca si crusta este crocanta. Daca ai doar una-doua felii, pune-le intr-o tigaie si acopera cu folie.

Tine pe aragaz la foc mediu pana cand incepe sa se topeasca branza, iar crusta devina crocanta.

Paste

Cum sa le reincalzesti: Daca sunt fara sos, pot fi puse din nou la fiert timp de 30-45 de secunde. Daca sunt cu sos pe baza de ulei, incalzitul poate fi mai dificil pentru ca, atunci cand se incalzeste, uleiul si branza se pot separa, iar preparatul sa devina foarte uleios. Intr-o tigaie, amesteca pastele la foc mediu spre mic, cu o cantitate mica de ulei (acelasi folosit la prepararea initiala).

Daca sosul este pe baza de rosii, atunci poate fi incalzit usor intr-o tigaie, la foc mediu. Daca este prea gros, poti adauga putina apa. Asezoneaza dupa gust.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top