Connect with us

Revistateo.ro

Cum afli că ai Helicobacter Pylori. Primul semn care îți spune că ai această afecțiune gravă

Sanatate

Cum afli că ai Helicobacter Pylori. Primul semn care îți spune că ai această afecțiune gravă

De-a lungul vieții, multe persoane se confruntă cu abdomen umflat. În cazul în care această situație nu este tratată, în timp poate cauza o problemă foarte gravă la nivelul stomacului.

O bacterie care poate fi transmisă ușor la oameni prin intermediul alimentelor și a apei contaminate și care duce la umflarea abdomenului este Helicobacter pylori. Această bacterie poate afecta persoane de toate vârstele, iar dacă nu este tratată la timp, poate conduce la gastrită, cancer de stomac, diaree puternică, ulcer și balonare.

O autoexaminare este esențială în cazul în care bănuiți că aveți această bacterie în organism. Dacă prezentați următoarele simptome:

– disconfort la nivelul stomacului în partea superioară

– reflux esofacian

– diaree

– vomă

– constipație

– arsuri la stomac, flatulență sau balonare, atunci este foarte posibil să aveți Helicobacter pylori în organism. Însă doar medicul poate pune acest diagnostic, așa că un control la medicina internă este obligatorie pentru un diagnostic corect.

Citește și: Despre helicobater pylori – cauze, simptome, recomandari medicale

Se preia o probă de salivă și se poate vedea dacă aveți această mostră în organism. De asemenea, se poate apela și la endoscopie, dacă situația o cere. Cu ajutorul unui furtun care are o cameră în capăt, medicul poate vizualiza stomacul, de unde poate lua și probe.

De asemenea, alte simptome asociate cu H.Pylori sunt: dureri de cap puternice, migrene, probleme cardiovasculare, depresie, anxietate și depresie, deoarece bacteria scade nivelul serotoninei din organism.

Pentru că această bacterie poate cauza gastrită și alte boli, fiecare zi în care nu tratați problema poate agrava situația.

Pentru a scăpa de această situație, este bine să consumați alimente bogate în zinc, vitaminele A, C, precum și alimente bogate în lactobacili.

Iată un remediu pentru a trata abdomenul umflat cauzat de infecția cu H. Pylori

– 1 lingură de ghimbir

– o lămâie organică

– o mână de pătrunjel

– 1 castravete de mărime medie

– 1 lingură de suc de aloe vera

– 1/2 pahar apă.

Se amestecă toate ingredientele într-un blender, până se obține un smoothie. Se consumă de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de masă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top