Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Cum verifici dacă ai cumpărat carne cu substanțe cancerigene

Vremurile se schimbă iar tehnologia, ingineria genetică, a pătruns cel mai puternic în alimentația noastră de zi cu zi.

Roșiile nu mai au gustul roșiilor, merele și strugurii nu se deosebesc de multe ori la gust, iar acum aflăm că până și carnea din magazine poate conține anumite substanțe care fac rău organismului nostru.

O mâncărică bună la români conține musai carne de porc, vită sau pui și tocmai de aceea unii comercianți profită de faptul că se vinde carne la scară industrială pentru a injecta produsele cu aditivi.

Problema e că unii dintre coloranții și conservanții utilizați pentru ca mezelurile să reziste pe piață duc încet și sigur la cancer.

CITESTE SI: Miroase-ti cosmeticele ca iti dai seama corect de termenul de valabilitate

Uite ce alimente te ajută să te laşi de fumat

Alimente care conțin plastic și ciment. Le mai consumi?

Poți verifica foarte ușor dacă ai cumpărat carne bună sau carne injectată cu hormoni și aditivi. Apasă carnea cu degetul. Dacă se lasă și urma degetului rămâne mai mult de 5 secunde pe ea, înseamnă că are aditivi.

Dacă apeși și opune rezistență, ai noroc: carnea pe care ai pus mâna este proaspătă. În mod normal, urma lăsată de deget ar trebui să dispară imediat.

Încă ceva: taie o bucată mare dintr-o halcă de carne și fii atent la culoarea cărnii. Dacă e închisă la culoare și are un contur alb, este clar că a fost modificată cu aditivi.

Șterge carnea cu un prosop de hârtie. Dacă este proaspătă, carnea nu trebuie să lase umezeală multă și sânge pe prosop.

Sursa foto: rybalich.ru

Lucruri nebănuite despre mâncarea de tip fast-food

Există câteva lucruri pe care nu le știai despre mâncarea de tip fast-food. Unele informații au legătură cu termenul de valabilitate al produselor, altele cu felul în care sun preparate.

1. Salatele de la fast-food conține mai mulți aditivi alimentari decât cartofii prăjiți și condimentați. Sosurile folosite pentru salate conțin mai multe chimicale care îngrașă foarte tare.

2. Un burger simplu poate fi consumat în primele 20 de minute de la preparare, iar un hamburger în primele 10 minute. Acesta e termenul de valabilitate al acestor tipuri de produse.

3. De asemenea, e important de precizat și faptul că nu ți se servește carne la grătar așa cum mulți se laudă. Pentru gătirea cărnii se folosesc anumite pastile concentrate, pline de coloranți și emulsificatori periculoși pentru sănătate.

4. Multe lanțuri de tip fast-food folosesc aceeași bază de gusturi pentru absolut toate produsele. Tocmai de aici vine senzația că toate mâncărurile seamănă între ele: se folosesc aceiași aditivi.

5. După numeroase analize s-a constatat că la pizza se folosesc o serie de chimicale pe care în mod normal nu ar trebui să le găsim în mâncare. Se spune inclusiv că la prepararea acestui preparat tradițional în Italia se folosește praful de gândaci.

6. Indiferent de mărimea aleasă a meniului din fast-food, fiecare ofertă conține același număr de aditivi alimentari. Ba chiar s-a constatat că la meniurile de bază, la cele mici, sunt folosiți mai mulți coloranți decât la restul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top