Connect with us

Revistateo.ro

Afla care este SUPER-ALIMENTUL ANULUI 2016

Dieta si Sport

Acesta este SUPER-ALIMENTUL ANULUI 2017. De unde-l poti lua…

Tocmai a a fost desemnat super-alimentul anului 2017.

Super-alimentul anului 2017 este… BUDINCA NEAGRA

Budinca neagra este un carnat facut din sange de porc, consumat cu precadere in Marea Britanie, dar si in alte parti ale Europei. Se consuma si in Romania, in special in zona Transilvaniei, unde este cunoscut sub denumirea de „sangerete”. In general, este facut din sange, ingrosat de o cantitate mare de ovaz, iar in alte retete se gaseste amestecat cu crupe de grau sau alte tipuri de cereale. Deseori, aceasta budinca se gaseste in folie, care trebuie indepartata inainte de consum.

SUPER-ALIMENTUL ANULUI 2017

CITESTE SI: BINE DE STIUT! In cate minute se realizeaza digestia alimentelor pe care le consumi

CITESTE SI: 5 alimente pentru o TALIE DE VIS! Tu le folosesti?

Acest produs este bogat in proteine, potasiu, calciu si magneziu, fara sa contina carbohidrati. Tocmai de aceea, specialistii se asteapta ca popularitatea sa sa creasca in cat mai multe zone. In plus, are un continut ridicat de fier si zinc, doua minerale care lipsesc din majoritatea produselor care umplu in prezent rafturile supermarketurilor. Fierul este necesar in dieta celor predispusi la anemie.

In general, se serveste facuta la gratar, prajita sau fiarta.

In Marea Britanie, budinca neagra este considerata o delicatesa, fiind servita cu otet de malt. Acest aliment se consuma la micul dejun, mai ales in Irlanda si Scotia.

Stirile conform carora acest aliment este unul benefic pentru organism, fiind bogat in minerale, a dus la o crestere a cererii pe piata engleza. Charles Macleod este unul dintre bucatarii priceputi care fac cea mai buna budinca neagra, iar el a putut observa numarul mare de comenzi pe care le-a primit pentru a gati acest aliment.

Shona Macleod, directorul general al macelariei in care lucreaza Charles, a povestit: „Abia am redeschis magazinul, iar cand am verificat adresa de e-mail, am fost surprinsa sa vad cate comenzi avem. Peste 40 de cereri pentru budinca neagra, toate trebuind sa fie livrate in acea zi. Este o comanda mare pentru primele zile ale anului, am fost placut surprinsi, atat eu, cat si Charles”.

Shona spune ca afacerea este in plina expansiune si se asteapta la o crestere a vanzarilor, mai ales in urmatoarea perioada, cand vestea despre budinca neagra se va raspandi si mai mult.

Sursa foto: www.donaldrussell.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top