Connect with us

Revistateo.ro

Acneea, top 3 cauze necunoscute

Frumusete

Acneea, top 3 cauze necunoscute

LOCUL 3: ACNEEA PRODUSĂ DE KILOGRAMELE ÎN PLUS
Acneea care apare la femeile adulte poate avea cauze genetice și are o legătură foarte mare cu greutatea. Creșterea în greutate, depunerea de grăsimi în mai multe părți ale corpului (inclusiv pe față) duce la apariția acneei. De asemenea, femeile care slăbesc și se îngrașă într-un ritm accelerat, cu diferențe notabile de la o lună la alta își pun hormonii în pericol, dezechilibrându-i.

LOCUL 2: ACNEEA PRODUSĂ DE COSMETICELE PENTRU PĂR
Acneea nu apare doar pe față, în jurul nasului, a gurii sau între ochi și buze. Aceasta poate apărea și la periferia feței din cauza chimicalelor pe care le conțin șampoanelor și balsamurile pe care le folosești pentru îngrijirea părului tău. În momentul în care îți lași părul limpezit pe jumătate, chimicalele rămân în firul de păr chiar și după ce te-ai dat cu uscătorul. Acestea provoacă unele iritații pe gât, la ceafă și pe față, lateral. De asemenea, pot afecta și scalpul capului, apărând coșuri sau bubițe.

CITEȘTE ȘI: IATĂ DE CE NU SCAPI DE ACNEE

LOCUL 1: SMARTPHONE-UL
Știai că telefonul tău inteligent, cel de care nu te dezlipești nici măcar o secundă și care îți este de folos mai ales pentru pozele selfie, conține agenți patogeni? Da, acești agenți se depun pe smartphone cu ușurință și pot provoca acnee. Bacteriile de pe telefonul tău mobil sunt culese de peste tot din casă și din afară, iar acneea se produce în momentul în care vorbești la telefon și îți lipești ecranul de față. Dezinfectează-ți telefonul măcar o dată la 7 zile pentru evitarea apariției acneei și a altor infecții cauzate de bacterii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top