Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

Ce se întâmplă dacă îți freci fața cu o coajă de portocală

Acneea, punctele negre și coșurile sunt o problemă extrem de neplăcută pentru adolescenți, dar și pentru mulți adulți. Praful, alimentația bogată în grăsimi, precum și o îngrijire insuficientă a tenului duc la apariția acneei și a coșurilor dureroase.

Medicii dermatologi recomandă o îngrijire zilnică a tenului cu produse adecvate tipului de piele. De asemenea, este recomandată și o schimbare a stilului de viață, pentru că, nimic nu poate fi eficient dacă în interiorul organismului sunt dezechilibre.

Din păcate, unele tratamente antiacneice pot crea probleme grave la nivelul feței. O mulțime de persoane se confruntă cu arsuri, mâncărimi și alte efecte adverse când folosesc produse chimice pentru a îndepărta acneea.

Iată câteva remedii cu care poți scăpa peste noapte de coșuri și de puncte negre. Se folosesc seara, după o curățare în prealabil a pielii și o exfoliere. Se poate folosi zaț de cafea, foarte eficient pentru a elimina pielea uscată de la suprafață.

Citește și: Remediile antice care șterg petele de pe piele în numai câteva minute

Ceaiul verde este puternic în antioxidanți și ajută la reducere inflamației, precum și a opririi răspândirii bacteriilor și a încetinirii producției de sebum. Tot ce trebuie să faci este să fierbi niște apă și să adaugi câteva frunze de ceai verde sau niște pliculețe cu ceai verde. Se lasă în apa fierbinte timp de câteva minute, apoi se lasă să se răcească pentru 10 minute.

Citește și: Remediul pentru inimă care îți protejează vasele de sânge

Se spală fața și se șterge blând cu un prosop. Se înmoaie dischete demachiantă în ceaiul obținut, apoi se lasă pe ten timp de aproximativ 10 minute, mai ales pe zonele afectate. Se clătește fața cu apă călduță.

Cum se folosește coaja de portocală pentru a scăpa de coșuri

Și coaja de portocală este foarte bună pentru a scăpa de coșuri. Se recomandă portocalele BIO, care nu au fost stropite cu substanțe dăunătoate pentru ten.

Pentru a scăpa de coșuri, se spală foarte bine mâinile pentru a elimina bacteriile de pe mâini. Se spală și fața cu apă călduță pentru a deschide porii și apoi se folosește coaja de portocală. Se freacă fața cu ea, peste coșuri. Pentru fiecare coș se folosește o bucățică de coajă separat, pentru e evita transferul microbilor pe față.

De asemenea, se poate folosi și suc proaspăt de portocală. Se aplică pe față și se lasă pentru 25 de minute, evitând zona ochilor. Porii vor fi reduși, iar coșurile diminuate, încă din prima zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top