Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Legatura uluitoare dintre acneea din adolescenta si cancerul la femei

Desi acneea este o problema comuna tuturor adolescentilor si adolescentelor, in cazurile in care aceasta este destul de grava exista un risc mai mare de dezvoltare a cancerului la san sau la piele, la femei, arata un recent studiu.

Studiul publicat in revista medicala „Cancer” din America este rezultatul muncii a mai multor cercetatori. Acestia au observat 99.000 de femei timp de 20 de ani si au descoperit ca hormonii care cauzeaza acneea pot interveni in dezvoltarea anumitor tipuri de cancer precum cel mamar sau cancerul de piele.

Femele care au avut in istoricul medical acnee severa in adolescenta avea un risc crescut de a face unul din cele doua tipuri de cancer enumerate mai sus, cu pana la 44%. Medicii avertizeaza toate femeile care au avut acnee severa in adolescenta sa aiba mai mare grija de sanatatea lor si sa consulte periodic un medic specialist.

CITESTE SI: Cum tratezi acneea și coșurile cu LEGUME și CEREALE

Acneea poate fi combatura cu o serie de trucuri si retete. Dintre cele mai interesante si cele mai naturale putem enumera sucul de rosii si macrisi (puteti sa va tamponati fata cu o rosie coapta, lasand sucul sa actioneze timp de o jumatate de ora). De asemenea, compresele cu urzici sunt si ele eficiente pentru combaterea acneei.

CITESTE SI: Masca cu LĂMÂIE şi BICARBONAT DE SODIU – Iată când şi de ce trebuie să o foloseşti!

acneea - 11082015 - 3

Pentru femeile cu probleme acneice se recomanda consumarea anumitor tipuri de alimente precum telina, spanacul, morcovii si castravetii. De asemenea, aceasta problema serioasa a tenului poate fi tratata si cu sucul de morcovi. Betacarotenul din aceasta leguma actioneaza asupra cicatricilor ramase pe fata.

Sursa foto: telemundo.com, sanatate.cugetliber.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Sorina

    2015-12-03T14:36:34+02:00 at 2015-12-03T14:36:34+02:00

    Problemele cu acneea sunt mai frecvente la persoanele de varsta adolescenta. Si io am facut acnee in copilarie, dar din fericire pentru mine am izbutit sa le elimin rapid.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top