Connect with us

Revistateo.ro

A murit la numai 28 de ani de cancer de col uterin, după ce a ignorat niște semne evidente

Sanatate

A murit la numai 28 de ani de cancer de col uterin, după ce a ignorat niște semne evidente

O femeie în vârstă de 28 de ani a lăsat în urmă trei copii după ce a ignorat niște simptome. Amanda Booth avea numai 28 de ani atunci când a plecat dintre noi din cauza unei afecțiuni nediagnosticate la timp. Pentru că i-a fost frică să facă niște analize și a ignorat simptomele bolii, aceasta și-a pierdut viața.

Familia femeii atrage atenția tuturor femeilor să se îngrijească mai mult de sănătatea lor, mai ales dacă au cazuri în familie. În momentul în care Amanda a ajuns la spital, era prea târziu pentru ea pentru a se vindeca.

Medicii i-au spus că are cancer de col uterin și că nu se mai poate face nimic pentru ea. A ajuns la spital cu hemoragie. În ciuda chimioterapiei la care a fost supusă, cancerul s-a răspândit în corp și nu s-a mai putut face nimic pentru ea.

Citește și: A murit de cancer de colon la numai 40 de ani pentru ca a ignorat niste semne evidente

Iată care sunt simptomele care ar fi trebuit să o trimită la medic încă de la primul dintre ele

Durere în timpul actului intim – orice durere sau disconfort trebuie să fie tratat cu maximă seriozitate.

Sângerări în afara menstruației. Orice sângerare care apare în alte zile decât atunci când trebuie să aibă loc menstruația este un semnal serios că ceva nu este în regulă. Femeile care au sterilet mai pot experimenta aceste sângerări, însă o vizită la medic este recomandată.

Nici sângerările după o partidă de amor nu sunt în regulă și indică o afecțiune serioasă la nivelul vaginului sau al uterului. Orice sângerare neobișnuită trebuie tratată cu maximă seriozitate.

Durerile în timpul urinării sunt, în general, asociate cu anumite infecții urinare, însă se pot întâmpla și în cazul debutului cancerului uterin.

Un alt semn că ai putea avea probleme grave îl reprezintă anumite fluide ori mirosuri neplăcute pe care le poți simți în timpul partidelor intime, după sau în orice alt moment al zilei.

Cum apare cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin apare din cauza creșterii maligne a celulelor care constituie țesutul uterin. Cauza bolii este încă necunoscută, dar mai mulți factori de risc au fost identificați la femei după cum urmează: menstruația înainte de vârsta de 12 ani, menopauza după 55 de ani și creșterea endometrului sunt.

În cazul în care ai mai multe simptome din cele prezentate mai sus, ar fi bine să te programezi la un medic specialist pentru un examen pelvian, precum și pentru un test Papanicolau, dar și pentru o biopsie, după caz.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top