Connect with us

Revistateo.ro

Cele 4 semne care anunță un infarct. Mulți le confundă cu alte afecțiuni

Sanatate

6 semne care îți arată că ai putea avea cancer. Multe persoane le ignoră

Cancerul rămâne una dintre cele mai temute boli, iar dacă nu este diagnosticat la timp, poate face victime în rândul persoanelor de toate vârstele.

De multe ori, apar niște semne ale cancerului, însă cei mai mulți oameni aleg să le ignore și să pună totul pe seama altor probleme. Nediagnosticat la timp, cancerul face victime sigure în fiecare an. Iată care sunt primele semne care ar trebui să te trimită imediat la medic pentru un consult amănunțit:

Tranzitul intestinal nu mai este deloc ca înainte. În cazul în care observi schimbări majore ale tranzitului intestinal, iar aceste schimbări se văd pe o perioadă de cel puțin câteva zile, ar trebui să consulți un medic.

Citește și: Cele 4 semne care anunță un infarct. Mulți le confundă cu alte afecțiuni

Scaunul care arată neobișnuit, deformat sau mai mare ca de obicei poate fi semnul unui cancer de colon. O colonoscopie și niște analize de sânge te-ar putea ajuta să înțelegi ce se întâmplă cu corpul tău.

Durerile de cap persistente, chiar și în momentele de relaxare ar trebui să te trimită la medic pentru a face niște investigații. Dacă nu cedează cu analgezice și apar din senin pe perioade îndelungate de timp, atunci trebuie să apelezi la specialist. Orice altă durere persistentă la nivelul corpului și care se desfășoară pe mai multe zile ar trebui să te îngrijoreze.

Un alt semnal ignorat de multe persoane este tusea sau răgușeala persistentă. Se întâmplă rar ca să fie un simptom al unui cancer pulmonar, dar e mai bine să previi și să tratezi tusea.

Nu ignora rănile care nu se mai vindecă

Alunițele care își schimbă forma sunt clar un semn că trebuie să consulți un medic dermatolog. Preocupă-te mai mult de alunițele de pe corp și de observarea lor atentă. În cazul în care nu le poți vedea tu personal, roagă pe cineva apropiat să se uite la ele. Anual, mergi la control, mai ales dacă vezi o schimbare de formă, de culoare și dacă își schimbă aspectul. Altfel riști să dezvolți un cancer de piele care este foarte greu de tratat.

Și dacă ai o rană care nu se mai vindecă, deși a fost tratată și pansată, ar trebui să consulți un medic. Această rană ar putea fi semnul unui carcinom, un tip de cancer de piele extrem de periculos. Dacă nu s-a vindecat în maximum trei săptămâni, consultă un medic imediat. Ar putea fi și semnul unui diabet.

Orice sângerare neobișnuită în afara menstruațuei ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru orice femeie. Poate indica un dezechilibru hormonal, dar și o leziune pe col sau chiar cancer de col uterin. Vizita la medicul ginecolog, examenul Papanicolau, o colposcopie și o genotipare HPV îți vor spune dacă trebuie să îți faci griji.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top