Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Cum poți afla dacă ai cancer în numai 10 minute

Cercetătorii din Australia au realizat un test care ar putea salva pe viitor milioane de vieți anual. Aceștia au dezvoltat testul care detectează celulele din organism în doar 10 minute și își arată dacă ai cancer.

Chiar dacă este un test pe care îl poate realiza aproape oricine, acesta are și un defect. Testul nu arată unde sunt localizare celulele canceroase sau cât de gravă este boala. Însă, în condițiile în care zeci de mii de persoane trăiesc fără să știe că suferă de acest progres, este un mare progres.
„Este vizibilă diferenţa chiar şi cu ochiul liber, atât de simplu este”, a declarat profesorul Matt Trau, unul dintre autorii principali ai studiului realizat la Institutul de bioinginerie al Universităţii din Queensland, Australia.

În momentul de față testul se află în faza premergătoare, fiind nevoie încă de studii clinice înainte să fie scos pe piață pentru pacienți. Testul are o precizie de peste 90% în urma celor 200 de mostre furnizate de pacienți cu cancer.

O femeie de 28 de ani a ignorat toate simptomele bolii, deși sunt foarte comune

O femeie în vârstă de 28 de ani a lăsat în urmă trei copii după ce a ignorat niște simptome. Amanda Booth avea numai 28 de ani atunci când a plecat dintre noi din cauza unei afecțiuni nediagnosticate la timp. Pentru că i-a fost frică să facă niște analize și a ignorat simptomele bolii, aceasta și-a pierdut viața.

Familia femeii atrage atenția tuturor femeilor să se îngrijească mai mult de sănătatea lor, mai ales dacă au cazuri în familie. În momentul în care Amanda a ajuns la spital, era prea târziu pentru ea pentru a se vindeca.

Medicii i-au spus că are cancer de col uterin și că nu se mai poate face nimic pentru ea. A ajuns la spital cu hemoragie. În ciuda chimioterapiei la care a fost supusă, cancerul s-a răspândit în corp și nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Iată AICI care sunt simptomele pe care tânăra mamă le-a ignorat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top