Connect with us

Revistateo.ro

5 motive să nu sari peste micul dejun

Dieta si Sport

5 motive să nu sari peste micul dejun

1. Săritul peste micul dejun dăunează sănătății inimii. Îți vine sau nu să crezi, este adevărat! Studiile arată că persoanele care sar peste micul dejun au 27% mai multe șanse să dezvolte boli ale inimii, decât persoanele care iau în fiecare dimineață micul dejun.

CITEȘTE ȘI: TRUCURI DE DETOX DE LA SPECIALIȘTI

2. Dacă sari peste micul dejun, riscul de a te îmbolnăvi de diabet de tip 2 crește. Harvard University School of Public Health a efectuat un studiu al cărui scop este găsirea unei corelații între sănătate și obiceiurile alimentare. La studiul care s-a efectuat pe o perioadă de 6 ani au participat aproximativ 46000 de femei. Rezultatele arată că femeile care sar peste micul dejun au șanse mai mari să se îmbolnăvească de diabet.

3. Pare surprinzător, dar atunci când sari peste prima masă a zilei au toate șansele să te îngrași. Dacă nu mănânci micul dejun, de-a lungul zilei pofta de dulce și acizi grași va crește. Astfel alimentele consumate de-a lungul unei zile te vor afecta mai mult decât crezi.

4. Săritul peste micul dejun are un impact și asupra stării tale generale și a nivelului de energie. Dacă nu îi oferi organismului tot ceea ce are nevoie pentru a începe o nouă zi, acesta nu va face față. De aceea te simși extenuată în jurul prânzului și ești din ce în ce mai irascibilă.

5. Săritul peste micul dejun poate fi cauza migrenelor. Hipoglicemia este termenul medical folosit pentru a indica un nivel scăzut de zahăr. Atunci când nu consumi micul dejun, nivelul de zahăr din sânge scade, iar acest lucru declanșează eliberarea hormonilor care ar putea compensa nivelul scăzut de glucoză. Acest lucru, pe de cealaltă parte, declanșează dureri puternice de cap și crește nivelul tensiunii arteriale.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top