Connect with us

Revistateo.ro

Pizza este mâncarea ta preferată? Atunci avem vești bune pentru tine! Ai putea să o consumi la micul dejun. Atenție, însa! Sunt câteva reguli pe care să le cunoști.

Sanatate

De ce este recomandat să mănânci pizza la micul dejun

Dacă pizza este mâncarea ta preferată, atunci avem vești bune pentru tine. Se pare că este recomandat să consumi pizza la micul dejun. Astfel ai putea înlocui cerealele cu lapte, care sunt mai puțin sănătoase decât pizza. Iată de ce.

De ce este recomandat să mănânci pizza la micul dejun

Poate părea ciudat, dar pizza la micul dejun nu este chiar o idee proastă. Se pare că o felie de pizza are aproape același număr de calorii ca un bol de cereale cu lapte. Însă există o deosebire: pizza conține mai multe proteine, ceea ce înseamnă că nu vei simți nevoia să mănânci din nou ceva, la scurt timp după ce ai consumat acest fel de mâncare. Nu același lucru se poate spune și în cazul cerealelor cu lapte. În plus, în pizza există și carbohidrați și anumite legume benefice pentru organism.

Deși pizza nu este tocmai o bună opțiune pentru micul dejun, este totuși mult mai indicată pentru a înlocui cerealele cu lapte, deoarece cele din urmă conțin foarte mult zahăr.

CITEȘTE ȘI: 7 motive sa nu sari peste micul dejun

CITEȘTE ȘI: 6 alimente pe care nu e bine sa le consumi dimineata. Micul dejun nu va mai arata niciodata la fel

Pe de altă parte, Keri Gans, dietetician, susține că și cerealele cu lapte pot fi o alegere bună, atâta vreme cât consumi unele sănătoase. Alege produse bogate în fibre și cu un conținut cât mai scăzut de zahăr. Alte variante pentru micul dejun ar putea fi și fructele proaspete, nucile, semințele, iaurtul.

Așadar, daca îți place pizza, atunci acum ai un motiv în plus să consumi acest fel de mâncare, atâta vreme cât cantitatea nu este una foarte mare. De asemenea, nu trebuie să îți faci un obicei din asta, ci să găsești variante cât mai sănătoase. Alege feluri de mâncare cu un conținut ridicat de nutrienți. Evită cerealele care conțin mult zahăr și alege-le pe cele bogate în fibre. Pizza nu trebuie să fie de fiecare dată mâncrea de la micul dejun, dar este o opțiune mai bună decât cerealele pline de zahăr.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top