Connect with us

Revistateo.ro

Micul dejun care topește grăsimea de pe burtă și te scapă de colesterol. Cum îl prepari

Cura de Slabire

Micul dejun care topește grăsimea de pe burtă și te scapă de colesterol. Cum îl prepari

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și de el depinde, în general, starea de spirit a noastră. Medicii atrag mereu atenția cu privire la consumul micului dejun în fiecare zi, fără excepție. În funcție de micul dejun, se consumă mult mai puține alimente în timpul zilei, iar acest lucru înseamnă o greutate ținută sub control și o sănătate bună. Micul dejun trebuie să conțină 30% din necesarul zilnic de calorii, prânzul 50%, iar cina 20%.

Există o rețetă care te ajută încă de la prima oră a zilei să îți reglezi nivelul de zahăr din organism, să reduci colesterolul și să scapi de grăsimea de pe abdomen. Să alegi cele mai bune alimente pentru tine este cel mai bun lucru pentru a începe ziua cu dreotul.

Este o masă care se pregătește extrem de simplu și care asigură necesarul de nutrienți pentru a te ajuta să dai jos kilogramele în plus și grăsimea din jurul abdomenului, de care multe persoane nu reușesc să scape. În plus, oferă energia de care ai nevoie.

Iată lista de ingrediente pentru a realiza cel mai bun mic dejun:

– două cești de apă
– o ceașcă de ovăz

– o linguriță de scorțișoară

– 2 lingurițe praf de vanilie

– 2 lingurițe de miere
– 4 linguri de semințe de chia
– un vîrf de sare.
– opțional, banană.

Citește și: De ce este recomandat să mănânci pizza la micul dejun

Într-o cratiță se toarnă apa și se adaugă scorțișoara și vanilie, se pune pe aragaz și se așteaptă până se fierbe, la foc mic. După ce începe să fiarbă, se adaugă ovăzul și se amestecă timp de cinci minute, apoi se ia de pe aragaz și se lasă deoparte timp de cinci minute. Se adaugă puțină sare și mierea, apoi semințele de chia, cât încă este cald preparatul.

Citește și: 6 alimente pe care nu e bine sa le consumi dimineata. Micul dejun nu va mai arata niciodata la fel

Preparatul este bogat în fibre, minerale și proteine.

Semințele de chia sunt o sursă importantă de omega 3 și omega 6 și se găsește mai mult calciu în ele decât în produsele lactate. Ovăzul, la rândul său, joacă un rol important în sănătatea mușchiului inimii și reduce colesterolul. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și este un aliat bun în scăderea în greutate. De asemenea, este bogat în beta glucan, un tip de fibre solubile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top