Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corpul tau daca mananci nuci, la patru ore dupa ce le-ai consumat

Naturiste

Ce se intampla in corpul tau daca mananci nuci, la patru ore dupa ce le-ai consumat

Stii ce se intampla in corpul tau daca mananci nuci, la doar 4 ore dupa ce le-ai consumat? Iata ce efecte incredibile se produc in organism.

Avem nevoie de doar 4 ore pentru a observa toate beneficiile si efectele pozitive ale consumului de nuci.

Ce se intampla in corpul tau daca mananci nuci

1. Vasele sanguine devin mai flexibile ceea ce duce la un flux sanguin mai bun. Acest lucru se traduce prin scaderea posibilitatii producerii unui atac de cord precum si a palpitatiilor frecvente in zona inimii.

2. Nivelul de colesterol rau se reduce cu 15% la doar 4 ore dupa ce ai mancat nuci. Nucile contin o serie de grasimi sanatoase. Sunt bogate in Omega 3 (45% din doza zilnica), mangan si cupru.

RETETA SUB 30 DE LEI: Pui in crusta de nuci

Gustul copilariei: nuci umplute. Vezi cum sa faci si tu!

3. Nucile au grasimi monosaturate si polisaturate sanatoase, esentiale pentru buna functionare a organismului si repararea arterelor subrezite. Nu uita ca grasimile saturate sunt cele care dauneaza corpului tau. Daca nu iti plac nucile, poti lua aceste grasimi bune din fructele uscate precum stafidele.

4. Nucile sunt eficiente pentru creier si oase. Contin minerale esentiale pentru sanatatea oaselor. Dupa 4 ore in care consumi nuci vei observa o putere de concentrare mai buna. Asadar, daca ai un examen important si simti ca nu poti citi printre randuri din cauza oboselii sau stresului, mananca nuci.

5. Ce e interesant la consumul de nuci este faptul ca, desi sunt bogate caloric, includerea acestora in dieta zilnica ajuta la subtierea grasimii abdominale. Antioxidantii din nuci lupta cu toti factorii, inclusiv cei genetici, care determina depunerea grasimilor in diferite zone ale corpului.

Informatii interesante despre marii producatori de nuci: Stiati ca cel mai mare exportator de nuci din lume este statul chinez? Firmele chineze vand in jur de 360.000 de tone de nuci pe an. Pe locul doi la producatorii comerciali in vanzarea nucilor se afla Statele Unite (264.000 de tone pe an).

Daca nu iti plac nucile ca atare, le poti carameliza pentru a obtine un desert delicios. Iata cum le pregatesti:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top