Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Ce e musai să faci înainte să mănânci pizza

Trăiască italienii pentru că au inventat acest fel de mâncare! De fapt, ar trebui să vă recomandăm să o lăsați mai ușurel cu astfel de produse.

Cum bine știm, toate plăcerile în viață sunt păcate sau îngrașă. Și ce păcat mai mare decât să nu știi cum să savurezi o felie de pizza după o zi toridă de vară în care te-ai delectat doar cu limonade reci zâmbind la soare?

Cum eviți să îți arzi limba cu pizza?

De cele mai multe ori când suntem extrem de înfometați și avem pofta de o pizza caldă și picantă, ne ardem limba. Se întâmplă adesea și cu ciorbele, cu fripturile sau sosurile de pe paste. În cazul ăsta o să vă spunem cum puteți evita să vă ardeți limba cu pizza.

Doctorul Mary Anne White (profesor în chimie la Universitatea Dalhousie) ne dă câteva idei în legătură cu problema arzătoare a consumului de pizza proaspătă și fierbinte.

1. Ia niște gheață înainte. Suge un cub de gheață. Energia termală eliberată de pizza va trebuie să îți încălzească treptat gura răcită de gheață.

2. Șterge cu un șerveșel sosul care curge de pe felia de pizza. Sosurile rețin, în general, cel mai bine căldura.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai sanatoase ingrediente din pizza. Aviz femeilor care vor sa slabeasca!

De ce este recomandat să mănânci pizza la micul dejun

3. Dacă feliezi pizza, folosește un cuțit cu lamă metalică și rece. Feliază întotdeauna între crustă și brânză. Metalul va absorbi o parte a căldurii, mai ales că vorbim de brânză și cașcaval topit care ne fac din cerul gurii un Iad.

4. Împăturește felia încât crusta să fie în exterior, asta dacă vrei să îți protejezi gura de brânza și sosul fierbinți.

Dacă te-ai ars deja, știi rețeta clasică. Bea lapte rece și trece.

P.S.: Extrem de important este ca după o astfel de arsură să nu mai consumi 3 zile (da, 72 de ore) nimic picant și nici suc acidulat. Marea greșeală pe care o facem mulți este să ne răcorim cu suc acidulat după o mâncare picantă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top