Connect with us

Revistateo.ro

15 trucuri despre make-up pe care trebuie sa le stii

Frumusete

15 trucuri despre make-up pe care trebuie sa le stii

Pentru a obtine un machiaj reusit, dar si armonios in raport cu trasaturile tale, trebuie sa cunosti aceste trucuri. Sunt usor de adoptat, eficiente, iar rezultatul este unul perfect.

1. Aplicati corect blush-ul
Blush-ul in textura compacta sau pulbere se aplica cu ajutorul unei pensule speciale, pornind din exterior spre interior. Daca inversati sensul, riscul este sa va alegeti cu o mare pata de culoare, chiar in centrul pometilor. Neaparat, pensula trebuie sa fie culcata astfel incat sa se muleze pe osatura pometilor, iar rezultatul sa fie unul difuz pentru a sublinia niste pometi reusiti.

2. Alegeti baza de machiaj
Daca doriti ca machiajul ochilor sa reziste si nuantele sa capete profunzime cromatica, aplicati o baza de machiaj intr-o culoare mai deschisa decat nuanta tenului. Aceasta baza se aplica peste fondul de ten ce a fost fixat cu pudra. Aplicarea anticearcanului pe pleoapele superioare nu mai este necesara daca ati aplicat aceasta baza.

3. Evitati sa aplicati creion khol pe conjunctiva
Textura moale a minei de creion se dizolva foarte usor atunci cand acesta este aplicata pe conjunctiva sau, si mai rau, se prelinge lasand urme inestetice pe conturul ochilor. Cel mai sigur este sa folositi eyeliner waterproof in textura cremoasa pentru o persistenta garantata.

4. Conturul de buze
Pentru a obtine un contur impecabil al buzelor trasati pe deasupra conturului nativ un contur in nuanta de bej. Acest efect va confera volum, dar si precizie pentru trasarea conturului clasic in ton cu rujul. Totodata previne si migrarea rujului.

5. Pieptanati sprancenele
Pentru ca sprancenele sa stea intr-o forma frumoasa, trebuiesc pensate si pieptanate cu regularitate. Daca sunt indisciplinate, acestea pot fi fixate cu ajutorul unui gel transparent special pentru sprancene.

6. Corectati la momentul potrivit
Daca accidental ati atins pleoapa cu peria de mascara, cel mai usor se indeparteaza cand s-a uscat bine. Regula valabila pentru textura clasica de mascara.

7. Fondul de ten: aplicat cu buretelul sau cu degetele
Totul depinde de efectul pe care doriti sa-l obtineti. Un ten perfect uniform se realizeaza cu ajutorul buretelului. Un efect lejer, natural se obtine aplicand fondul de ten cu ajutorul degetelor.

8. Evitati creionul de sprancene prea uscat
Daca mina creionului este prea uscata, atunci cand incercati sa trasati forma sprancenelor, riscati sa rupeti firele si, astfel, rezulta golurile. Solutia este sa va conturati sprancenele fie cu fard de sprancene, fie cu un creion mai emolient.

9. Gomaj pentru buze
Saptamanal, cand aplicati gomajul pentru fata, nu omiteti zona buzelor. Buzele vor arata impecabil fara cojite sau crapaturi.

10. Un fond de ten care persista
Pentru fixarea fondului de ten aveti doua arme la dispozitie: pudra pulbere translucida si, la finalul realizarii machiajului, fixativul de machiaj. Doar asa aveti garantia ca nu vi se oxideaza atat de repede fondul de ten.

11. Transformati fondul vostru de ten intr-unul mai emolient
Cu ajutorul unui serum de fata combinati cateva picaturi cu fondul vostru de ten si asa veti obtine o textura translucida, departe de efectul “cartonat” al fondurilor de ten clasice.

12. Iluminati-va privirea
Acest efect camufleaza perfect urmele de oboseala si de cearcane pigmentate. Efectul il puteti obtine prin aplicarea unui iluminator intr-o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten, pe zona de sub ochi, in unghiul intern al ochilor si pe arcade. Dupa ce ati fixat cu pudra, efectul din unghiul intern poate fi accentuat cu ajutorul unui fard bej sau ivory satinat,astfel atragand lumina, iar privirea pare inviorata.

13. Absorbiti excesul de ruj
Dupa ce ati aplicat rujul, luati excesul de textura din interiorul buzelor pentru a preveni transferul rujului pe dinti.

14. Gene curbate
Daca doriti efectul de gene curbate garantat, folositi un ondulator de gene clasic. Odata ondulate genele pot chiar modifica si forma ochilor – in cazul ochilor cu linie descendenta este cel mai vizibil.

15. Dezinfectati pensulele
Pensulele trebuiesc curatate cel putin o data pe saptamana. Profesionistii din domeniu fac acest lucru dupa fiecare utilizare. Pensulele pot deveni adevarate purtatoare de bacterii, ce pot provoca acnee, pori incarcati sau depunerea impuritatilor.

Sursa: Oana Cuzino

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top