Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

Trucuri care împiedică eficient căderea părului

Căderea părului a devenit o problemă la ordinea zilei de vreme ce tot mai multe persoane, indiferent că sunt femei sau bărbați, se plâng de asta și nu știu ce să mai facă.

Cert este că multe din produsele de îngrijire a părului sunt destul de nocive, în această categorie intrând în special fixativul, spuma de păr, ceara sau gelul.

Și stilul de viață modern, alimentația săracă în nutrienți și expunerea la tot mai multe noxe contribuie la deteriorarea părului.

Trucuri pentru a împiedica eficient căderea părului:

1. Masează scalpul după ce te-ai spălat pe cap, aplicând ulei de ricin la rădăcini. Scalpul trebuie să respire și trebuie să fie relaxat. În acest fel scapi de celulele îmbătrânite care împiedică creșterea părului.

2. Hidratează-te! Corpul are nevoie de apă căci conține lichide în proporție de 60-65%! Pentru o sănătate generală, trebuie să te hidratezi.

3. Renunță măcar o dată pe săptămână la gumele de prins păr sau la agrafe. Părul trebuie să se bucure de libertate, așa că lasă-l mai lejer.

4. Spală-te pe păr o dată la trei zile și nu zilnic. Evită purtarea permanentă a fesului, a șepcii sau a pălăriilor. Așa împiedici căderea părului.

5. Aruncă uscătorul de păr! Acesta face mai mult rău decât bine. Optează pentru uscarea părului natural, fără să folosești aerul produse de uscător.

6. Dormi minimum 8 ore pe noapte. Somnul ajută la regenerarea celulară, iar aici vorbim inclusiv de celulele de la nivelul scalpului.

7. Taie vârfurile roase o dată la 3 săptămâni.

8. Dacă ești fumătoare, renunță la țigări. Face mai mult rău părului decât ai fi crezut.

9. Nu exagera cu șamponul la ora aplicării pe păr. Cantitatea nu trebuie să depășească un capac de sticlă normală de gel de duș!

10. Consultă un dermatolog care te poate ajuta la combaterea acestei probleme cu ajutorul unei alimentații echilibrate sau a medicamentelor.

2 Comments

2 Comments

  1. Dan

    2019-02-14T11:25:21+02:00 at 2019-02-14T11:25:21+02:00

    La foarte multe persoane parul cade din cauza ca exista un deficit de vitamine un corp. In general lipsa seleniului sau zincului. Daca se reechilibreaza balanta de vitamine se opreste din caderea parului. Eu iau cand am probleme din astea folixin si ajuta, dar la mine e problem de la lipsa vitaminelor.

  2. Adriana

    2019-04-09T13:44:58+03:00 at 2019-04-09T13:44:58+03:00

    Vitaminele pot ajuta la stoparea caderii parului pentru ca pot intari radacina firului de par si radacin afirului de par ajutand astfel la stoparea caderii parului intr-u timp scurt!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top