Connect with us

Revistateo.ro

De ce trebuie să dormi mereu cu ușa dormitorului închisă. Explicațiile specialiștilor

Sanatate

De ce trebuie să dormi mereu cu ușa dormitorului închisă. Explicațiile specialiștilor

Fiecare persoană are o rutină seara pe care o respectă cu strictețe înainte de a dormi. Periajul dinților, demachierea, aplicarea unei creme hidratante, perierea părului, aranjarea patului și schimbatul în pijamalele confortabile sunt obiceiurile pe care multe persoane le parcurg în fiecare seară.

Însă, potrivit unui studiu, multe persoane sar pentru un pas important înainte de a merge la somn, iar acest lucru ar trebui să le dea multor persoane de gândit.

Aproape 60% dintre persoanele chestionate în cadrul unui studiu au dezvăluit că dorm în fiecare noapte cu ușa dormitorului deschisă.

Citește și: Cel mai bun somnifer natural care te ajută să dormi buștean, toată noaptea

Specialiștii în siguranța cetățenilor consideră că acest obicei este o greșeală uriașă și explică și de ce ar trebui să renunțe chiar de astăzi. Ei bine, explicația este simplă, iar dacă și tu dormi cu ușa dormitorului deschisă, ar trebui să te gândești bine și să o închizi chiar din această seară.

Specialiștii spun că, în cazul în care ar izbucni un incendiu în casă, o ușă închisă ar putea încetini răspândirea flăcărilor, precum și reducerea fumului. De asemenea, oxigenul nu s-ar consuma ca în cazul în care ușa ar fi deschisă, iar temperatura nu ar crește, potrivit ele.ro.

Mulți dintre cei care spun că aleg să doarmă cu ușa deschisă cred că este mai sigur să doarmă astfel în cazul unui incendiu. Însă este chiar opusul a ceea ce specialiștii recomandă.

Care este temperatura ideală pe care trebuie să o ai în cameră când dormi

Înainte de a merge la somn, nu uita să aerisești bine camera. O cameră bine aerisită te va ajuta să dormi mult mai bine și să nu te trezești în timpul nopții. De asemenea, nu se recomandă ca să ai camera foarte încălzită. Nu uita și să verifici gazele și apa înainte de somn.

Studiile au arătat că temperatură ideală în dormitor este de 18 grade Celsius. Dacă în încăpere este prea cald, 24 de grade Celsius, spre exemplu, creierul nu va trimite comanda corectă către corp. În cazul în care este prea frig, 12 grade Celsius, organismul va lupta să-și mențină temperatura, fapt ce va ține somnul la distanță. Specialiștii chiar recomandă să lași un geam deschis la cameră pentru aerisire, chiar și iarnă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top