Connect with us

Revistateo.ro

La ce oră ar trebui să te culci în fiecare seară

Sanatate

La ce oră ar trebui să te culci în fiecare seară

Există o oră ideală la care ar trebui să ne culcăm? Este una dintre întrebările care au dat mari bătăi de cap oamenilor de știință. Pe seama acestei întrebări s-au făcut tot felul de studii.

S-a ajuns la concluzia că da. Iar ora perfectă pentru somn este 22 și 37 de minute. Iată mai jos argumentele lor.

Așadar nu 23, nu 00, nu 22:30 sau 22:40, ci 22:37. Cercetătorii britanici consideră această oră drept cea mai potrivită pentru somn. Studiul a fost realizat de compania George Home, iar la acesta au participat peste 1.000 de persoane.

Somnul depinde de mai mulți factori. Pentru a putea adormi și a avea un somn de calitate ai nevoie de o lumină bună, de o temperatură anume în cameră și de o îmbrăcăminte adecvată.

Pijamalele din bumbac, o cameră încălzită la 19 grade Celsius, perne cu puf și pene de gâscă și o pilotă cu un nivel de căldură de 13,5 și o alarmă setată la 7 și 19 minute dimineața sunt condițiile perfecte pentru un somn ideal.

Conform aceluiași studiu, oamenii dorm în mediue 6 ore și 15 minute pe noapte între lunile octombrie și februarie, adică mai puțin cu 40 de minute față de lunile de vară. Se pare că tocmai căldura din timpul verii ne trage mai repede la somn, iarna fiind mai greu să adormim, contrar celor știute până acum.

Ce alimente trebuie să consumi înainte de culcare?

Mozzarella si carnea de curcan. Carnea de curcan este bogata in triptofan, un aminoacid care stimuleaza corpul sa produca mai multa serotonina. Astfel, iti va da o stare de bine. De asemenea, si mozarella contine triptofan, care te va linisti si te va ajuta sa ai un somn linistit intreaga noapte.

Somon. In urma unui studiu s-a ajuns la concluzia ca 600 de mg de acid gras Omega 3 pe zi te-ar putea ajuta sa ai un somn linistit pe toata durata noptii. Se pare ca persoanele care au consumat acest acid gras in fiecare zi au avut un somn mai lung cu o ora.

De asemenea, s-au trezit de mai putine ori in timpul noptii. Asa ca, la cina, ai putea consuma somon. Si daca, din diverse motive, nu vrei sau nu poti sa consumi somon, atunci poti lua suplimente de Omega 3.

Migdale. Contin magneziu, care relaxeaza muschii si de asemenea te calmeaza. In plus, contin triptofan. Asa ca incearca sa incluzi in alimentatia ta migdale, pentru a avea un somn fara probleme.

Ovaz. Contine carbohidrati, care te vor ajuta sa ai un somn linitit. De asemenea, vei adormi imediat, iar in timpul noptii nu te vei trezi de prea multe ori.

Banane. Sunt bogate in magneziu, dar contin si potasiu. Ambele vor relaxa muschii. De asemenea, contin triptofan. In plus, aceste fructe satisfac nevoia de a manca ceva dulce inainte de culcare.

Daca ai probleme cu somnul, daca iti doresti un somn linistit si fara sa te trezesti de prea multe ori in timpul noptii, atunci tot ce trebuie sa faci este sa iti schimbi obiceiurile alimentare. Solutia se poate afla chiar in frigiderul tau.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top