Connect with us

Revistateo.ro

Vesti bune pentru mamici

Stiri

Vesti bune pentru mamici. Masurile sunt valabile de la 1 iulie

Reprezentantii Ministerului Muncii au transmis recent ca sunt gata sa preia cererile pentru prelungirea sau reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei lunare. In aceste conditii, persoanele interesate pot depune documentele necesare vineri, 1 iulie. O noutate legislativa se refera la faptul ca de la 1 iulie, solicitantii nu mai sunt obligati sa depuna documentele doar la sediul agentiilor teritoriale. Conform Agerpres, actele pot fi trimise prin posta sau prin e-mail, dar scanate.

Astfel, reprezentantii Ministerului Muncii au mai comunicat ca limita minima a indemnizatiei va creste la 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, respectiv 1.063 lei (n.r. – salariul minim este 1.250 lei), fata de 600 de lei, cat este in prezent. In acelasi timp, limita maxima a indemnizatiei este eliminata si va fi calculata la 85% din veniturile nete realizate.

Mamicile care au nascut gemeni sau multipleti trebuie sa stie ca suma suplimentara pentru acestia sau pentru situatii de suprapunere va creste la 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, respectiv 1.063 lei, fata de 600 de lei cat este in prezent. Reluarea drepturilor de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului se va face incepand cu drepturile lunii iulie 2016, dar numai daca persoanele interesate depun cererea si actele doveditoare in perioada 1 iulie-1 august 2016.

Citeste si: Cum poti fi scutit de impozit daca ai angajate mamici !

De ce carucioarele sport sunt ideale pentru mamicile moderne si practice? Cui i se potrivesc ele?

„In cazul in care acestea se depun dupa data de 1 august 2016, plata indemnizatiei se face incepand cu data depunerii cererii, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. De asemenea, cererile noi pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, a stimulentului de insertie, a sprijinului lunar si a alocatiei de stat pentru copii se depun in continuare (impreuna cu actele doveditoare) la primaria localitatii de domiciliu sau, pentru municipiul Bucuresti, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din sectorul de domiciliu”, au anuntat reprezentantii Ministerului Muncii.

In acelasi timp, cererile noi pentru acordarea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, a sprijinului lunar si a alocatiei de stat pentru copii se vor depune la primaria localitatii de domiciliu sau la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din sectorul de domiciliu.
Cine doreste sa depuna cereri pentru prelungirea sau reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei lunare se poate adresa Agentiilor Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) sau Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala a Municipiului Bucuresti (APISMB).

2 Comments

2 Comments

  1. Sinescu Vasilica

    2016-06-30T15:32:57+03:00 at 2016-06-30T15:32:57+03:00

    Buna ziua .se mai mareste indemnizatia ???eu ma incadrez sa iau daca fetita face 2 ani in octombrie???multumesc.

  2. Osiac loredana

    2016-06-30T18:56:33+03:00 at 2016-06-30T18:56:33+03:00

    Buna ziua!ce acte mai trebuie depuse?eu am doar 3 luni de cand am depus dosarul…ms

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top