Connect with us

Revistateo.ro

Veștile pe care le așteptau toți românii. Ce se va întâmpla cu tichetele de masă?

Stirile zilei

Veștile pe care le așteptau toți românii. Ce se va întâmpla cu tichetele de masă?

Ministerul Muncii a făcut anunțul legat de tichetele de masă. Deși s-a pus problema scoaterii tichetelor de masă din sistem, acum au venit veștile bune legate de acest aspect. Iată ce se va întâmpla de fapt.

Vești bune legate de tichetele de masă

Vești bune de la Ministerul Muncii. Este vorba despre tichetele de masă. Conform celor două acte normative legate de tichetele de masă, valoarea nominală a unui tichet nu poate fi mai mare de 15,18 lei. În ceea ce privește tichetul de creșă, acesta va crește și va ajunge la 450 de lei.

“Pentru semestrul I al anului 2018, incepand cu luna mai, valoarea nominala a unui tichet de masa, stabilita potrivit prevederilor art. 31 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 23/2015, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2005 privind unele masuri de natura fiscala si financiara pentru punerea in aplicare a Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2006, cu completarile ulterioare, si ale Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, cu modificarile si completarile ulterioare, nu poate depasi cuantumul de 15,18 lei.”, aapre în proiectul de ordin.

CITEȘTE ȘI: Contribuții Pilonul II de pensii. Decizia luată de Lia Olguța Vasilescu
“Pentru semestrul I al anului 2018, incepand cu luna mai, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa, stabilita potrivit prevederilor pct. 6.1 si 6.3 din Normele metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1317/2006, cu modificarile ulterioare, este de 450 lei”, conform proiectului de ordin ce face referire la tichetele de creșă.

Valoarea maximă a unui tichet de masă a fost de 15,09 lei până în luna aprilie. Pe de altă parte, tichetul de creșă era de 440 de lei.

Legea salarizarii unitare. Tichetele de masa, inlocuite

Dezbaterea privind legea salarizarii unitare este in plina desfasurare. Intrarea in vigoare a legii a fost amanata pentru ca exista o serie de amendamente care trebuie intens discutate si inteles de societate. CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stirile zilei

To Top