Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Intră în vigoare legea care afectează toate mămicile. Nimic nu mai poate fi schimbat!

De vineri, 1 septembrie, indemnizația pentru mămici va fi plafonată, anunță Ministerul Muncii. Astfel că, mamele din România nu vor putea primi o indemnizație mai mare de 8,500 de lei pe lună.

Indemnizația pentru mame va fi plafonată

Așa cum se vehicula încă din luna mai, Executivul a votat într-un final plafonarea indemnizației lunare de creștere a copilului.

Indiferent de veniturile părintelui, aceasta nu va putea depăși 8.500 de lei lunar, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 55/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului.

Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 644 din 7 august 2017, însă plafonarea se va aplica începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017, scrie avocatnet.ro.

CITEȘTE ȘI: Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

„Indemnizația lunară prevăzută la alin.(1) (adică indemnizația de creștere – n.red.) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, și nu poate fi mai mică de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată și nici mai mare de 8500 lei”, potrivit actului.

„În vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar şi introducerea cardului social de beneficii”, scrie în program.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top