Connect with us

Revistateo.ro

Unghii false, riscuri adevarate

Inedit

Unghii false, riscuri adevarate

Mainile unei femei reprezinta in cele mai multe cazuri o adevarata carte de vizita pentru acestea. Cum sa te prezinti cu unghiile neingrijite? Dar daca ti le ingrijesti la un salon de cosmetica si iti pui unghii false cu gel, stii la ce riscuri te expui?

Dermatologii americani avertizeaza ca tratamentul cu unghii false umplute cu gel este unul periculos din cauza razelor ultraviolete care fixeaza unghiile. Acest pericol a fost comparat cu cel reprezentat de paturile solare. Primul mare efect nedorit al tratamentului cu gel este subtierea unghiilor, avertizeaza specialistii. In timp, unghiile ajung sa se exfolieze pana la rupere.

Autorul studiului care releva pericolele punerii de unghii false, dr. Chris Adigun, sustine ca femeile trebuie sa ia in calcul chiar si varianta unui cancer de piele. Specialistul sustin ca razele ultraviolete folosite in procesul de punere a unghiilor sunt la fel de periculoase si declansatoare a unui posibil cancer cum sunt cele din saloanele de bronzare.

O alta problema semnalata in legatura cu unghiile false este ca acestea pot ascunde pentru o lunga perioada de timp infectii aflate sub unghie, care netratate din cauza lipsei unui diagnostic, pot duce pana la caderea unghiilor. Adigun le recomanda femeilor sa nu faca din acest tratament un stil de viata si sa opteze pentru unghiile cu gel doar la ocazii cu adevarat speciale din vietile lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top