Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla daca iti rupi o alunita

Sanatate

Ce se intampla daca iti rupi o alunita

Multi cred ca daca iti zgarii un semn de mama, risti sa faci cancer. Ce se intampla daca iti rupi o alunita, cu adevarat? E pe bune acest mit? Daca da, ce trebuie facut cand te-ai ranit intr-o zona a corpului unde ai o alunita crescuta?

Pana si cele mai inofensive alunite se pot transforma in tumori cancerigene. Poti sa le indepartezi, insa numai cu aviz medical. Nu incerca niciodata sa iti rupi singura o alunita pentru ca poti face cancer. Daca ti-ai rupt o alunita din greseala sau in mod voit, du-te de urgenta la dermatolog.

Daca resturile leziunii nu sunt indeprtatea chirurgical imediat dupa rupere, risti sa dezvolti cancer, indiferent de natura alunitei. Numarul cazurilor de cancer de piele este in crestere in ultimii ani, iar multe dintre acestea sunt provocate de ruperea alunitelor.

Daca ti-ai zgariat alunita, nu ai voie sa folosesti nicio crema pentru zona respectiva. Cremele sunt tratate dermatologic si s-ar putea ca solutia aleasa sa nu fie compatibila cu pielea ta. Cremele, chiar si cele cu scop de regenerare a pielii, contin chimicale, parfumuri si o serie de substante care pot dauna pielii. Daca iti curge sange neincentat dupa ce ti-ai rupt o alunita, inmoaie vata in spirt sanitar sau rivanol si curata cu atentie zona. Nu e bine sa folosesti alte produse in afara de rivanol si spirt, avertizeaza medicii.

Cum afli daca o alunita e cancerigena?

Singura metoda avizata pentru a afla cat de periculoasa e alunita ta este cu ajutorul unui aparat special numit dermatoscop. Procedura nu doare deloc si surprinde evolutia leziunii. In urma unei astfel de examinari, doctorii pot spune daca risti sa faci cancer de piele sau nu.

Articole pe aceeasi tema – Ce semnifica alunitele de pe buza superioara

Alunitele sunt considerate niste semne extrem de sexy de catre multe persoane, in timp ce altele le considera dezgustatoare.

Pozitia lor de pe corp, insa, te poate face sa le intelegi semnificatia si sa le cunosti motivul pentru care se afla pe fata ta, pe umeri sau pe coapse.

In timp ce pozitia unora dintre alunite iti da semnale clare despre sanatatea ta, altele se refera la bogatie si la bunastare.

Ce semnifica alunitele de pe buza superioara

In cazul in care ai o alunite pe picior, trebuie sa stii faptul ca iubesti sa calatoresti sis a incerci mancaruri si lucruri noi acolo unde te duci si nu te dai in laturi de la nimic. Acest lucru inseamna ca esti un bun partener de calatorie si ca esti extrem de popular oriunde te duci, iar colegii de munca si prietenii te apreciaza pentru stilul tau nonconformist.

Daca ai o alunita pe palma, atunci acest lucru iti spune ca nu vei avea vreodata probleme cu banii si ca vei avea mereu noroc la bani.

Alunitele de pe pometi indica faptul ca esti o persoana care are o pozitie puternica la locul de munca.

Celebra alunite de deasupra buzei superioare indica faptul ca esti o persoana care isi face usor relatii cu alte persoane si reusesc sa creeze prietenii puternice. Totusi, persoanele cu alunite pe buza superioara se tem sa nu ramana fara haine si mancare, iar acest lucru este primordial pentru ei.

Alunita dintre ochi si spranceana este la fel de populara si demonstreaza ca esti o persoana care se adapteaza usor in orice situatie si care reuseste sa creeze legaturi si relatii frumoase extrem de repede cu cei din jur,

Alunita de pe tampla arata faptul ca vei avea adesea oportunitati de calatorie, iar acest lucru iti place la nebunie si vei avea sansa la lucrezi intr-un loc in care oportunitatile de a vedea locuri noi vor fi foarte mari.

Oricum ar fi pozitionate pe corp, alunitele trebuie sa fie verificate periodic de catre medical dermatolog, in cazul in care isi modifica structura ori culoarea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top