Connect with us

Revistateo.ro

Cancerul de piele poate fi anuntat de degetele de la picioare. Afla cum!

Sanatate

Cancerul de piele poate fi anuntat de degetele de la picioare. Afla cum!

Cancerul de piele da semne timpurii. Cunoscut si sub numele de melanom malign, acesta se manifesta prin aparitia de alunite si pistrui anormali. Acele cosuri care seamana cu semne de mama de culoare rosie indica faptul ca, in corp, cancerul a inceput sa isi faca de cap.

Putine persoane stiu ca alunitele pot aparea sub unghiile de la degetele membrelor inferioare sau in spatele lor. Exista mai multe tipuri de alunite. Fiecare alunita iti spune cu ce fel de probleme se confrunta organismul tau.

Una din aceste doua alunite anunta cancer. Ce trebuie sa stii

SIMPTOMELE NEVAZUTE. Ce se intampla in corpul unei persoane care are cancer

Medicii avertizeaza ca persoanele care trebuie sa isi faca mai des examene medicale pentru a afla daca sunt predispuse la cancer sunt cele cu multe alunite pe corp, noteaza upsocl.com. O tehnica destul de cunoscuta in dermatologie, ABCDE, clasifica fiecare alunita oferind informatii despre tipul de alunita si problemele pe care le poti avea.

Cancerul de piele si clasificarea alunitelor. Schema ABCDE

Cancerul de piele poate fi anuntat de degetele de la picioare. Afla cum!-1

A: A vine de la asimetric. Daca alunita sau pata care seamana cu un semn de mama nu are o forma rotunda, circulara, poate fi vorba despre primul semn al melanomului malign.

B: B vine de la Border (in limba engleza, margine neregulata). Daca alunita arata ca cea din imaginea de mai sus, trebuie sa vizitezi de urgenta un dermatolog.

C: C vine de la culoare. Daca o alunita nu are o singura culoare, ci este un conglomerat de nuante, nu e cel mai bun semn. Atentie, insa! E posibil ca in acelasi loc sa existe mai multe alunite de diferite culori si sa faci o confuzie. Viziteaza un dermatolog pentru a afla de ce alunita ta are mai multe nuante. In plus, daca alunita nu este uniforma, ci intrerupta, cu spatii de piele intre partile sale, trebuie sa mergi de urgenta la medic.

D: D vine de la dimensiune. Daca alunita ta are mai mult de 6 milimetri in diametru, poate fi semn de cancer.

E: E vine de la evolutie: Fii atent la semnalele pe care ti le da alunita. Daca a inceput sa erupa sau are un comportament anormal fara sa o fi atins, in corpul tau se intampla lucruri ingrijoratoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top