Connect with us

Revistateo.ro

Riscul să faci cancer de piele creşte dacă bei această băutură foarte populară

Stiri

Riscul să faci cancer de piele creşte dacă bei această băutură foarte populară

Ştiai că riscul de a face cancer de piele creşte dacă bei această băturuă foarte populară?

Cercetătorii din Florida susţin că o nouă cecetare a demonstrat că sucul de portocale consumat în exces măreşte riscul de cancer de piele. Ce poate fi mai delicios şi mai energizant decât un pahar mare de suc de portocale_ Foarte multă lume are obiceiul de a-şi începe dimineaţa cu o cafea şi un pahar de suc de portocale, însă nu este foarte indicat să consumi acest suc în fiecare zi.

CITEŞTE ŞI: BĂUTURA INCREDIBILĂ CARE REDUCE COLESTEROLUL ŞI PREVINE CANCERUL

Se pare că şi sucul de grepfruit creşte riscul de a face cancer de piele din pricina unor compuşi care predispun celulele la îmbolnăvire. Astfel se poate dezolta mai rapid decât crezi melanomul, cea mai periculoasă formă de cancer de acest tip.

Deşi studiul este teribil pentru persoanele care beau suc de portocale zilnic, cercetătorii spun că este prea devreme pentru a spune dacă aceste rezultate sunt sau concludente. Ei nu recomandă publicului să le ia încp în considerare şi să taie de pe lista cu micul dejun sucul de citrice. Se presupune totuşi că sucul de citrice, în special cel de portocale, conţine substanţe chimice care fac pielea mai sensibilă la razele soarelui. La interacţiunea cu razele ultraviolete celulele melanomului se pot multiplica.

Cercetătorii care au condus acest studiu recomandă tuturor persoanelor o dietă variată, fără excese. Mesela la oră fixă au un rol major, deoarece oferă un echilibru întregului organism şi ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv şi chiar a celui imunitar. Totodată, ei recomandă sucurile de legume, ca şi alternativă la sucurile din citrice. Acestea pot oferi acelaşi pachet de nutrienţi, sau chiar mai mult.

Sursa foto: beautyfixinstitute.com

Alte articole pe aceeasi tema: Cancerul de piele devine mutilant sau chiar fatal, desi are sanse mari de vindecare

Organizatia Mondiala a Sanatatii detine in continuare aceleasi statistici ingrijoratoare. Unul din 3 cancere diagnosticate de medici este situat la nivelul pielii.

Cu toate acestea, exista multe persoane care nu considera periculoase leziunile persistente de la nivelul tegumentului si nu le dau importanta. Trec luni, uneori chiar ani, inainte de prezentarea la dermatolog.

“Recent, am avut 6 cazuri de melanom malign intr-o singura saptamana, ceea ce este foarte, foarte mult. Erau tumori la vedere. Un caz era un melanom dezvoltat la nivelul genunchiului. Pacientul il vedea in fiecare zi cum crestea, de 3 ani se dezvolta si nu s-a dus la doctor pentru ca leziunea nu durea. Nu dadea niciun fel de senzatie speciala de alerta.

Intalnesc adesea genul acesta de caz. La fel se intampla si in cazul carcinomul bazocelular care este cea mai frecventa tumora de piele. Boala se poate vindeca, dar ignorata, mutileaza: exista oameni care stau cu o leziune maligna, pe nas, de exemplu si ajung la doctor abia cand aripa nasului a fost perforata si se vede clar ca este distrusa sau cand buza este tractionata de o tumora care se vede si se dezvolta in vecinatate”, descrie experienta sa medicala dermatologul Mihaela Leventer.

Doctorii se confrunta in continuare cu multe prejudecati legate de cancerul de piele si cu o convingere periculoasa ca afectiunile pielii nu sunt cu adevarat grave. Exista inca situatii in care o alunita neglijata se transforma intr-un melanom cu metastaze, iar pacientii amana vizita la specialist.

“Controlul sanatatii pielii nu trebuie facut doar daca ai leziuni care cresc dramatic, ci si daca sunt modificari noi, aparute recent, dateaza de o luna si nu s-au vindecat. Dermatologul este in serviciul pacientului si poate sa spuna: e o leziune benigna, nu are niciun fel de risc. Poate fi, de exemplu, o intepatura de insecta, poate fi o foliculita, o banala viroza cutanata, cum sunt papiloamele.

Si da, poate fi ceva ciudat si e mai bine sa verific la laborator. Sau suspectez o leziune cu potential malign si este mai bine sa verificam despre ce este vorba ca sa stim ce avem de facut in continuare”, recomanda dr. Leventer.

Orice alunita suspecta sau leziune care nu trece ar trebui investigata cu ajutorul biopsiei. Doar asa medicii pot pune diagnosticul precis si pot oferi pacientilor sanse reale de vindecare.

“Doar centrele dotate cu tehnologie dedicata si ultraspecializate ofera. Insa, aceasta sansa, tratamentul corect insemnand eliminarea tumorii in totalitate fara risc de recidiva prin control microscopic. Pentru carcinoamele cutanate de la nivelul fetei si scalpului, de exemplu, excizia prin microchirurgie Mohs este vindecatoare in 99,9% din cazuri. Metoda asigura verificarea intinderii tumorii in timpul operatiei. Se face doar de catre medici special antrenati in aceasta procedura.

Carcinoamele de pe alte zone ale corpului pot fi excizate traditional, la 5 mm margine de siguranta. Laboratorul de histopatologie si imunohistochimia ofera azi un sprijin important specialistului dermato-oncolog. Rezultatele pot fi obtinute in foarte scurt timp. Astfel incat ghideaza eficient actul terapeutic”, detaliaza protocolul de vindecare a cancerului coordonatoarea Dr Leventer Centre.

Exista si situatii in care pacientii ajung la medic si primesc un diagnostic neclar. Acest lucru care ar trebui sa-i alerteze si sa solicite o a doua opinie medicala.

Despre cancerul de piele. Ce se face dupa scoaterea unei alunite

“De exemplu, un diagnostic vag este cel de nev atipic, adica alunita activa. Aici se pune problema daca este doar o alunita sau daca este chiar un melanom incipient sau in evolutie, situatie in care examenul histopatologic este vital. Scoaterea unei alunite nu inseamna un risc pentru pacient, fie ea benigna sau chiar maligna. Scoaterea unei alunite trebuie urmata obligatoriu de analiza de laborator care sa ne dea datele despre structura in interiorul pielii”, este de parere dr. Leventer.

In aceste conditii, autoexaminarea pielii este un gest obligatoriu si trebuie insotit de vizita anuala la dermatolog.

Despre Dr Leventer Centre

Dr Leventer Centre, centru de excelenta dedicat afectiunilor dermatologice, se adreseaza tuturor pacientilor cu probleme de piele, indiferent de complexitatea acestora. Echipa de specialisti condusa de medicul Mihaela Leventer diagnosticheaza si opereaza cazuri complexe de cancer in departamentul de chirurgie Mohs. Nu doar sanatatea pielii, ci si frumusetea ei este pretuita in centrul medical Dr Leventer – doctorii de top rezolva cu succes probleme estetice. Mai multe informatii gasiti pe www.drleventercentre.com.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top