Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Acesta e cancerul ascuns ignorat de femei. Primele semne apar pe UNGHII!

Există un anume tip de cancer extrem de înșelător. I se mai spune cancerul ascuns pentru că poate fi confundat foarte ușor cu anumite boli. Lipsa simptomelor evidente specifice maladiei numită cancer îi determină pe oameni să își nelgijeze sănătatea.

Cancerul ascuns, vizibil pe unghii

Cancerul ale căror semne apar prima oară pe unghii este cancerul de piele, cu rată mare de dezvoltare mai ales vara, spun medicii.

„Deşi cel mai frecvent se află la nivelul feţei, urechilor şi scalpului, îl găsim totuşi şi pe mucoasa genitală, afectată, de obicei, de un proces inflamator cronic sau de îmbătrânire. Există şi carcinoame spinocelulare dezvoltate sub lama unghială sau pe ulceraţii cronice cum este cazul ulcerului de gambă.

Melanomul malign se poate dezvolta şi pe zone nevăzute de lumină cum ar fi talpa, spaţiile interdigitale, pe mucoase sau chiar în ochi”, susține medicul Mihaela Leventer pentru site-ul doctoruzilei.ro.

„Melanomul malign arată ca o pată negricioasă sau neomogen cafenie, indiferent dacă este pe spate, în scalp, pe mucoasa buzelor sau în spatiul interdigital. Un melanom subunghial apare, de obicei, ca o bandă pigmentată ce afectează o parte de unghie și se revarsă spre zona de piele periunghială.

CITEȘTE ȘI: Femeile care pățesc asta după menstruație riscă să aibă CANCER!

CITEȘTE ȘI: Cum tratezi cancerul folosind rețeta miraculoasă a lui Valeriu Popa

Carcinomul spinocelular subunghial poate mima o ciupercă și necesită diagnosticul unui ochi experimentat. Alteori, tumorile acestea sunt niște excrescențe relativ recente, care cresc nedureros și au tendința la ulcerare”, mai spune același medic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top