Connect with us

Revistateo.ro

Online

Un mesaj tatuat pe pieptul unui pacient i-a pus în dificultate pe medici. În cele din urme au respectat mesajul și bărbatul a murit. Ce își tatuase pacientul

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a ajuns la spital în stare de inconștiență și cu un nivel ridicat de alcool în sânge. Medicii au încercat să-l readucă la viață, dar fără succes. În plus, omul nu putea fi identificat pentru a reuși să se ia legătura cu un membru al familiei sale.

Situația s-a complicat și mai tare în momdentul în care medicii au citit tatuajul de pe pieptul bărbatului. „Nu mă resuscitați” era mesajul din tatuaj, urmat de o semnătură.

Acest tatuaj este subiectul unui nou raport de caz publicat de New England Journal of Medicine (NEJM). Și nu este doar o poveste despre arta corporală neobișnuită – ea ridică și câteva întrebări etice fascinante.

De ce și-a tatuat bărbatul acest mesaj

La început, se spune în raport, medicii au decis să nu onoreze tatuajul, însă au fost în conflict. Dacă omul a făcut tot efortul de a scrie o declarație atât de proeminentă, permanentă, poate că într-adevăr a fost ceea ce voia el. Au cerut o consultație etică la spital.

„După examinarea cazului pacientului, consultanții de etică ne-au sfătuit să onorăm tatuajul pacientului care solicită să nu fie resuscitat (DNR)”, au scris autorii. „Ei au sugerat că este cel mai rezonabil să deducem că tatuajul a exprimat o preferință autentică”.

Mai târziu, medicii din spital au constatat că omul a și-a înregistrat dorința din tatuaj la Departamentul de Sănătate din Florida – dovezi suplimentare pentru autenticitatea tatuajului. Pe tot parcursul nopții, starea lui s-a înrăutățit și, în cele din urmă, a murit fără încercări de resuscitare.

CITEȘTE ȘI: Tatuajul care îţi poate salva viaţa

Credeți sau nu, nu este singura dată când medicii au raportat un tatuaj. Publicația a citat un raport de caz din 2012 despre un pacient care avea un tatuaj pe piept similar, pentru că a pierdut un pariu în timpul unui joc de poker – ceea ce nu reflecta de fapt dorințele acestuia.

Dar, în cazul omului din Florida, mesajul cu cerneală a fost cel puțin consecventă cu cea scrisă.

Într-un interviu acordat pentru Gizmodo, autorul principal, Gregory Holt, a spus că este regretabil mesajul tatuajului, dar a recunoscut și faptul că acest tatuaj a oferit o expresie destul de clară.

„Poziția mea ar fi dacă cineva a mers atât de departe încăt să tatueze acest mesaj, cu o semnătură, indică o dorință puternică și clară”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top