Connect with us

Revistateo.ro

Cântăreață de muzică populară la spital, în comă

Internet

Cântăreață de muzică populară la spital, în comă

Maria Butaciu, interpretă de muzică populară, este la spital, în comă. A suferit un accident vascular. Acum, cadrele medicale fac tot ceea ce le stă în puteri pentru a-i salva viața. Vestea tristă vine la scurt timp după ce IOnela Prodan a plecat dintre noi. Acum, o nouă veste tristă zguduie lumea muzicii populare românești. Află detaliile despre Maria Butaciu.

Maria Butaciu, cântăreață de muzică populară, este la spital în comă

Maria Butaciu este o cântăreață de muzică populară. Are 78 de ani și este din Ardeal. Este cunoscută pentru melodiile de dor și de dragoste interpretate. Cu ele a cucerit inimile românilor.

Acum, este într-un spital din Capitală. Se află acolo de mai bine de o săptămână după ce a suferit un accident vascular. Alături de ea este fiica sa, care o supraveghează permanent.

Maria Butaciu s-a născut pe data de 19 februarie 1940 în comuna Salva din Bistrița-Năsăud. Este cântăreață de muzică populară din Ardeal. A urmat cursurile Liceului de muzică de la Cluj. Și-a început cariera muzicală la Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj.

Pe data de 1 aprilie 1961, în urma unnui concurs, ajunge la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din București.

În 2001 a devenit „Cetățean de onoare al municipiului București”.

CITEȘTE ȘI: Mesaj dureros de la o cântăreață de muzică populară: „Dumnezeu să te ierte!”

CITEȘTE ȘI: Tocmai a anunțat că a murit! Veste tragică în muzica populară!

Doliu în lumea muzicii românești! O cântăreață de muzică populară s-a stins din viață la 71 de ani

Este doliu în lumea muzicii românești. O cântăreață de muzică populară s-a stins din viață la 71 de ani. Este vorba de Maria Tudor.

Maria Tudor a murit în somn, după cum a declarat chiar soțul ei, Luca Novac: „A intrat în cameră să se odihnească şi n-a mai ieşit”

Artista avea programat un spectacol pe data de 7 martie. Trupul neînsufleţit al Mariei Tudor a fost depus i la Capela de la Cimitirul din Calea Lipovei, iar duminică va fi dus acasă, la Brad, acolo unde va fi înmormântată, scrie ziuadevest.ro.

Luca Novac este devastat de durere. Maria Tudor, soția sa, s-a stins vineri, 2 martie. Cu câteva zile în urmă împlinise 71 de ani. La Caransebeş, în spectacolul organizat de Ioan Gheorghe Oltean prin care marca 50 de ani de cântec, Maria Tudor culegea aplauzele publicului şi colegilor de scenă din mai multe generaţii. CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Internet

To Top