Connect with us

Revistateo.ro

Internet

5G în România

Toți operatorii de telefonie mobilă vin cu o veste extraordinară pentru români. Orange, RCS-RDS DIGI, Telekom și Vodafone pregătesc rețelele 5G pentru România.

Conform site-urilor de specialitate, printre care device.ro, companiile vor suporta cheltuieli mari cu achiziționarea licențelor pentru 5G, mai mult decât pentru 4G.

Conform device.ro, licențele pentru 5G vor fi oferite spre licitație în toamna anului 2019, iar companiile de telefonie mobilă vor trebui să plătească 2% din cifra de afaceri a anului 2018 înmulțit cu numărul de ani pentru care doresc licența.

Ce este 5G?

G vine de la generație. Este a cincea generație de conectivitate a Internetului mobil, adică o viteză mai mare la încărcare și descărcare și o acoperire mai largă plus conexiuni mai stabile.

„Orice facem acum cu smartphone-urile noastre, vom putea să o facem mai repede şi mai bine”, spune Ian Fogg, analist în cadrul Open Signal, o companie de analiză în cadrul segmentului de date mobile.

„Gândiţi-vă la ochelarii smart care vin cu realitate augmentată, la realitate virtuală pe mobil, la o calitate mult mai bună video şi la IoT care generează oraşe smart”, adaugă Fogg. „Ceea ce este cu adevărat interesant sunt toate serviciile noi care vor fi construite pe 5G şi pe care nici nu putem să le prezicem încă”.

CITESTE SI: Meghan Markle, de vorbă cu o fană pe Twitter: „Nu am copii, am o carieră”

Primul mesaj al Melaniei Medeleanu după ce s-a aflat că e însărcinată

Cum poți afla dacă ai cancer în numai 10 minute

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Internet

To Top