Connect with us

Revistateo.ro

Uleiul din nucă de cocos - proprietăți medicinale

Naturiste

Uleiul din nucă de cocos – proprietăți medicinale

Uleiul din nucă de cocos este prezentat deseori ca un adjuvant în remediile pentru frumusețe, însă acesta nu se limitează doar la beauty. Uleiul din nucă de cocos este plin de secrete dintre cele mai ascunse, având numeroase proprietăți medicinale. Uleiul din nucă de cocos este considerat o grăsime bună întrucât are rolul de a arde grăsimile, spre deosebire de uleiul de floarea soarelui, care îngrașă, dar și datorită altor proprietăți.

ARDE GRĂSIMILE
Uleiul de cocos arde grăsimile din zona taliei (zona care provoacă cele mai mari probleme atunci când se consumă alimente în plus). Două linguri a câte 30 ml pe zi de ulei din nucă de cocos vor arde grăsimea de pe burtă în 1-3 luni.

CONTRIBUIE LA SĂNĂTATEA CREIERULUI
Un studiu apărut în „Neurobiologia îmbătrânirii” ne arată că uleiul din nucă de cocos este benefic pentru cei care suferă de boala Alzheimer sau alte tulburări cognitive ușoare.

CURĂȚĂ CAPUL DE PĂDUCHI
În combinație cu spray-ul de anason, uleiul de cocos este mai eficient decât insecticidul permethrin.

VINDECĂ RĂNILE
Dacă ai o rană la nivelul pielii, trebuie să știi că uleiul din nucă de cocos accelerează re-epitelizarea (creșterea pielii la loc) și îmbunătățește activitatea enzimatică antioxidantă și stimulează colectarea încrucișată a colagenului.

ACȚIONEAZĂ ÎMPOTRIVA ULCERULUI

Laptele din nucă de cocos este la fel de bun ca medicamentul sucralfat, ca și agent anti-ulcer, asociat NSAID (anti-inflamator non-steroidal).

ARE PROPRIETĂȚI ANTIFUNGICE
52 de specii de Candida au fost supuse testului cu uleiul din nuca de cocos, în anul 2004. Cea mai cunoscută formă, Candida albicans, a fost găsită cu cea mai mare susceptabilitate, astfel că, concluzia acestui raport științific este că uleiul din nucă de cocos trebuie folosit în tratamentele antifungice.

REDUCE PROSTATA UMFLATĂ
Reduce creșterea benignă în plus a prostatei, cea indusă de excesul de testosteron.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE LIPIDELE ÎN GRĂSIME
Uleiul din nucă de cocos îmbunătățește raportul de colesterol rău/ colesterol bun din organism.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top